Menu
2.08%
Τζίρος: 292.79 εκατ.

Blue Star Ferries: Η σταθερά σου κάθε καλοκαίρι

H σημερινή έκθεση (27 Απριλίου 2023) της Goldman Sachs για τις ελληνικές τράπεζες και η ανακοίνωση για τον νέο αναλυτή της GS
Comments

Σήμερα, μια από τις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες του πλανήτη, η Goldman Sachs, ανακοίνωσε ότι ο αναλυτής για τις ελληνικές τράπεζες θα είναι ο Mikhail Butkov. Προηγήθηκε το «Βατερλό» του πακιστανού αναλυτή που υπέπεσε τον Δεκέμβριο του 2022 σε τραγικά λάθη, που μόνο το mononews.gr εντόπισε και ανέδειξε. 

Στις 19 Δεκεμβρίου 2022, ολόκληρη η επενδυτική κοινότητα μένει άφωνη.

1

Ενώ η μετοχή της Πειραιώς βρίσκεται στα επίπεδα του 1,39 ευρώ, μια έκθεση της Goldman Sachs την υποβαθμίζει και ορίζει τιμή στόχο το 1 ευρώ.

Η έκθεση υπογράφεται από έναν Πακιστανό αναλυτή, απόφοιτο του πανεπιστήμιου του Καράτσι. Ο οποίος δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο σε επίπεδο ακαδημαϊκών σπουδών.

Έκανε το MBA του με εξειδίκευση στο finance στο Καράτσι του Πακιστάν, στο Institute of Business Administration το οποίο πήρε το πτυχίο του το 2005.

Για να γνωρίζετε το συγκεκριμένο πρόγραμμα MBA στην κατάταξη της QS  World University Rankings είναι στην θέση 301-350.

Η επενδυτική κοινότητα λοιπόν αιφνιδιάζεται και ουδείς μπορεί να κατανοήσει τα κίνητρα του Πακιστανού αναλυτή της μεγαλύτερης επενδυτικής τράπεζας του κόσμου.

Την ώρα μάλιστα που κάποιες ημέρες νωρίτερα άλλοι ξένοι οίκοι, όπως η HSBC έδινε τιμή στόχο για την Πειραιώς τα 3 ευρώ.

Άπαντες αναζητούν τα κίνητρα (κερδοσκοπικά;) πίσω από αυτήν έκθεση της Goldman Sachs.

Όμως η μετοχή πάρα την αρνητική δημοσιότητα συμπεριφέρεται θετικά.

Για κάμποσες ημέρες παραμένει στα επίπεδα του 1,40-1,41 ευρώ και στην συνέχεια στις αρχές της χρονιάς ξεκινάει το μεγάλο ράλι.

Σήμερα διαπραγματεύεται στα 2,15 ευρώ.

Η ανισορροπία που μόνο το mononews.gr εντόπισε

Το mononews.gr που συνομιλεί καθημερινά με ανθρώπους της αγοράς αντιλαμβάνεται ταχύτατα την ανισορροπία, από την έκθεση της GS.

Η έκθεση βασίζεται σε παραδοχές ξεπερασμένες, μας λένε οι ειδικοί…

Στις 21 Δεκεμβρίου, δηλαδή 2 ημέρες μετά την έκθεση του πακιστανού αναλυτή, δημοσιεύουμε μια ανάλυση του μεγαλοεπενδυτή και  ειδικού των αγορών  Τίμου Μελισσάρη,  παρουσιάζοντας την δική του εκδοχή  για τις παραδοχές του αναλυτή της Goldman.

Μάλιστα επισημαίνει ότι πολύ σύντομα η GS θα καταλάβει το λάθος που έχει κάνει και θα διορθώσει την έκθεση της 19ης Δεκεμβρίου.

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά στην Ελλάδα που ένα Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, όπως το mononews «αμφισβήτησε» με στοιχεία την ανάλυση μιας μεγάλης επενδυτικής τράπεζας όπως η Goldman Sachs”.

Όχι μόνο δημοσιεύθηκε η άποψη του ειδικού με στοιχεία, αλλά πολύ περισσότερο αναφέραμε ότι λίαν συντόμως η κορυφαία επενδυτική τράπεζα θα αντιληφθεί το λάθος που έχει κάνει.

Δεν πέρασε ένας μήνας και στις 17 Ιανουαρίου 2023, η ομάδα 3 αναλυτών της Goldman σε νέο της report  διορθώνει την τιμή στόχο της Τράπεζας Πειραιώς από το 1 ευρώ στα 2,20 ευρώ.

Το “Βατερλό” του Πακιστανού

Και φτάνουμε στο σήμερα.

Μόλις 4 μήνες και 6 ημέρες, μετά το απόλυτα τεκμηριωμένο  άρθρο του mononews.gr, η GOLDMAN SACHS (δείτε τον παρακάτω πίνακα) ανακοίνωσε ότι πλέον αναλυτής για τις ελληνικές τράπεζες είναι ο Mikhail Butkov.

Ο πακιστανός, μετά το “Βατερλό” του, μας  αποχαιρέτησε.

H σημερινή έκθεση (27 Απριλίου 2023) της Goldman Sachs για τις ελληνικές τράπεζες και η ανακοίνωση για τον νέο αναλυτή της GS
Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Goldman Sachs: Το Brent μπορεί να ξεπεράσει τα 120 δολάρια εάν συνεχιστούν οι διαταραχές στα Στενά του Ορμούζ
H ανάρπαστη Aktor, οι υπέροχες «3» και οι τράπεζες, η έκπληξη από το fund Millennium, η βράβευση Μεγάλου, οι σκοτεινοί ελιγμοί του Χριστόφορου Παυλίδη, το χτύπημα στον «πειρατή» Προκοπίου, ο σωτήρας της Pharmathen και τα χρυσά deals Μαρτίνου και Παληού
ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε ποιες μετοχές θα βρέξει χαρτιά και γιατί έρχεται η συντριβή των πωλητών στην Alpha Bank

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Χούθι απειλούν πλέον και τα πλοία στα λιμάνια της Σαουδικής Αραβίας
Evalend Shipping (Κρίτων Λεντούδης): Παρήγγειλε 3 +1 Newcastlemax αξίας 310 εκατ. δολαρίων
Toro Corp. (Πέτρος Παναγιωτίδης): Στις 11 Σεπτεμβρίου η γενική συνέλευση των μετόχων
Aktor: Υπό ποια προϋπόθεση μπορεί να σηκώσει από τις αγορές μέχρι 850 εκατ. ευρώ
Πώς η κατάρρευση των τιμών του ελαιολάδου έκρυψε τη βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων της Μέλισσα Κίκιζας
Σάκκαρη στο στόχαστρο: Το ίδιο παλιό μίσος, από την Αυριανή στο TikTok
Nova ICT: Πώς μια εταιρεία με τρία χρόνια ζωής «ένωσε» Βαρδινογιάννη, Λάτση και Ταμβακάκη
ΟΑΣΘ: Παρελήφθησαν τα 50 αρθρωτά της Yutong – Πότε θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης
Αγάπη Σμπώκου: Σεζόν του last minute το 2026
Καρέλια: Γιατί «χάθηκαν» από την αγορά οι χρυσές κασετίνες – Τι λένε πηγές της εταιρείας για την εξομάλυνση του εφοδιασμού