• Business

    Αριστοτέλης Παντελιάδης: Η νέα αποθήκη στη Θεσσαλονίκη, πλεονέκτημα για τον όμιλο Metro

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ο Αριστοτέλης Παντελιάδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Metro με λευκό πουκάμισο και γαλάζια γραβάτα

    Αριστοτέλης Παντελιάδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Metro


    Επένδυση στη Βόρεια Ελλάδα με νέα αποθηκευτική υποδομή, η οποία προοιωνίζεται μεγαλύτερη διείσδυση του ομίλου στην ευρύτερη περιοχή ολοκλήρωσε ο Όμιλος Metro.

    Παράλληλα σχεδιάζει με άνοιγμα καταστημάτων να διευρύνει το αποτύπωμά του σε μία περιοχή που έχει χαμηλή διείσδυση διατηρώντας αυτή τη στιγμή περίπου 30 καταστήματα My market και 60 αν συνυπολογιστούν οι περιοχές της Θράκης και της Ηπείρου.

    Στην κατεύθυνση αυτή από τις αρχές του έτους προγραμματίζεται η επέκταση του δικτύου σε πρώτη φάση από τη Θεσσαλονίκη μέσω των καταστημάτων franchise, project στο οποίο η διοίκηση του ομίλου βασίζει σε μεγάλο βαθμό την οργανική της ανάπτυξη, για την επόμενη τριετία.

    Εδραίωση μέσω αποθήκης και νέων καταστημάτων

    Όπως ανέφερε χθες στο περιθώριο εκδήλωσης εγκαινίων του νέου κέντρου διανομής στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Metro, Αριστοτέλης Παντελιάδης με τη νέα αποθήκη που έχει δυναμική εξυπηρέτησης 120 καταστημάτων με χρόνους παράδοσης 24 ωρών αυξάνεται η αποτελεσματικότητα και η ποιότητα του σέρβις στο δίκτυο. Όπως είπε,  «είναι ένα, από τα πλέον σύγχρονα στην Ελλάδα και  αποτελεί το θεμέλιο που θα μας επιτρέψει να στηρίξουμε την επέκτασή μας στη Βόρεια Ελλάδα».

    Με τις επενδύσεις που έχει ο όμιλος σε αποθηκευτικούς χώρους και logistics έχει κεντρικοποιήσει το 87% των προμηθευτών σε επίπεδο κύκλου εργασιών. Σημειώνεται ότι προ τριετίας το επίπεδο κεντρικοποίησης ήταν στο 70%.

    Οι επόμενοι επενδυτικοί σταθμοί

    Ο κ. Παντελιάδης επανέλαβε ότι στο πλάνο οργανικής ανάπτυξης είναι η δημιουργία ενός ακόμη Cash & Carry καταστήματος στη Δράμα, όπου ήδη έχει βρεθεί ο χώρος, ενώ αναζητούνται χώροι στη νησιωτική Ελλάδα και ειδικότερα σε Χίο, Μυτιλήνη και Κεφαλονιά για να ανοίξουν επίσης καταστήματα χονδρικής.

    Στα επενδυτικά σχέδια του ομίλου είναι και η δημιουργία αντίστοιχου κέντρου logistics στον Ασπρόπυργο και αναζητείται ο κατάλληλος χώρος περίπου 120 στρεμμάτων προκειμένου να κατασκευαστεί  ο αποθηκευτικός χώρος.

    Υπενθυμίζεται για την επόμενη τετραετία έχουν προγραμματιστεί συνολικές επενδύσεις που αθροιστικά φτάνουν στα 280 εκατ. ευρώ.

    Στον σχεδιασμό ανάπτυξης των METRO Cash & Carry έχει προβλεφθεί ένα dark store και τρία hubs, ενώ η συνεχής άνοδος του τουρισμού στη χώρα, εκτιμάται να έχει περαιτέρω θετική επίδραση στα οικονομικά αποτελέσματα της αλυσίδας.

    Στο επενδυτικό πλάνο έχει μπει και η αγορά της Κύπρου, όπου ήδη η εταιρεία δραστηριοποιείται τα τελευταία τρία χρόνια. Οι πωλήσεις της MCC BEST VALUE αυξήθηκαν κατά 57% σε σχέση με το 2021 καθώς όλο και περισσότεροι επαγγελματίες μαθαίνουν και αξιοποιούν το μοντέλο των Cash and Carry που η METRO παρουσίασε στη χώρα. Ακολουθώντας τον αρχικό σχεδιασμό, η εταιρεία αγόρασε στη Λευκωσία ένα οικόπεδο 6.500 τ.μ. για να χτίσει το 2ο κατάστημα της BEST VALUE ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, μεγέθους 3.000 τ.μ.

    Στα 24 εκατ. ευρώ η επένδυση για το κέντρο διανομής

    Το ανακαινισμένο Κέντρο Διανομής, επένδυση ύψους 24 εκατ. ευρώ εξυπηρετεί τα καταστήματα των δικτύων My market και METRO Cash&Carry της Κεντρικής, Δυτικής και Βόρειας Ελλάδος και η δυναμική του, μετά την επέκταση, φτάνει τα 120 καταστήματα. Η εγκατάσταση εξυπηρετεί τα καταστήματα κεντρικά με όλες τις κατηγορίες προϊόντων (ξηρό φορτίο, συντήρηση, μαναβική, κατάψυξη, κρέας και ψάρι). Αυτό εξασφαλίζει υψηλή παραγωγικότητα, εξοικονόμηση φυσικών πόρων από τη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας και άμεση εξυπηρέτηση των καταστημάτων της εταιρείας εντός 24 ωρών.

    Σημειώνεται πως το νέο Κέντρο Διανομής, συνολικής έκτασης 45.000 τ.μ. διαθέτει 18.500 κωδικούς και 23.500 θέσεις αποθήκευσης, πραγματοποιούνται 860 δρομολόγια και έχει δυνατότητα παράδοσης 1.500.000 κιβώτια τον μήνα.

    Σημειώνεται ότι η εταιρεία δίνει μεγάλη βαρύτητα στην ενεργειακή εξοικονόμηση και αυτονομία και ήδη έχει προχωρήσει σε σημαντική επένδυση για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στο Κέντρο Διανομής. Αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023, θα έχει ισχύ 2,47MWκαι εκτιμάται ότι θα παράγει 3,3GWh,καλύπτοντας το 70% των ετήσιων αναγκών ενέργειας του χώρου, εξοικονομώντας 2.586 τόνουςCO2.

    Διαβάστε επίσης

    Motor Oil: Στα 3,3 δισ. ευρώ ο τζίρος το πρώτο τρίμηνο – Στα 237,3 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

    Emirates: Πράσινο fund ύψους $200 εκατ. για τις αερομεταφορές

    ΕΥΔΑΠ: Ποιοι είναι οι υποψήφιοι για το ΔΣ εκπρόσωποι των Μετόχων Μειοψηφίας

    ──────────────────

    Εκλογές 2023 – Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

    Εκλογές 2023 – Οδηγός: Πού και πώς ψηφίζουμε στις 25 Ιουνίου

    Εκλογές 2023: Ο χάρτης των αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ