• Business

    Apple: Σχέδιο διάσωσης $17 δισ. – Τροποποιεί τα smart watches-οξύμετρα πριν τη διακοπή πώλησης στις ΗΠΑ

    • Bloomberg
    Tim Cook, διευθύνων σύμβουλος της Apple

    Tim Cook, διευθύνων σύμβουλος της Apple


    Πυρετωδώς εργάζονται οι τεχνικοί της Apple, προκειμένου να τροποποιήσουν έστω και προσωρινά τα δύο νεότερα μοντέλα smart watches με οξυμετρία, καθώς από το μεσημέρι της 21ης Δεκεμβρίου θα σταματήσει η πώληση των Apple Watch Series 9 και Apple Watch Ultra 2, λόγω νομικής διαμάχης με την Masimo, η οποία υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη πατέντα είναι δική της.

    Υπενθυμίζεται ότι το 2020 η ιατρική εταιρεία Masimo κατέθεσε αγωγή στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι η Apple έκλεψε εμπορικά μυστικά και παραβίασε διπλώματα ευρεσιτεχνίας σχετικά με το οξύμετρο αίματος στο Apple Watch.

    Ακολούθησε αγωγή στην Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου (ITC) των ΗΠΑ το 2021.

    Ενώ η δίκη στο περιφερειακό δικαστήριο έληξε χωρίς απόφαση, η ITC αποφάσισε υπέρ της Masimo, ενεργοποιώντας μια περίοδο επανεξέτασης 60 ημερών από τον Λευκό Οίκο.

    Εάν η προεδρική επανεξέταση συμφωνήσει με την απόφαση, αυτή θα εφαρμοστεί από τις 25 Δεκεμβρίου.

    Σχέδιο διάσωσης μιας επιχείρησης 17 δισ. δολαρίων

    Η Apple, προσπαθεί τώρα να βρει λύσεις διάσωσης για την επιχείρηση 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων που περιλαμβάνει επιδιορθώσεις λογισμικού και άλλες πιθανές λύσεις.

    Τούτο, σύμφωνα με το Bloomberg, απαιτεί μία τεράστια προσπάθεια σε τεχνικό επίπεδο σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλη που έχει αναλάβει η Apple στο παρελθόν.

    Παράλληλα, παρόλο που κάποια προϊόντα της κατασκευάστριας εταιρείας του iPhone έχουν αποκλειστεί και στο παρελθόν σε ορισμένες χώρες λόγω νομικών διαφορών, αυτός ο περιορισμός θα έπληττε μία από τη μεγαλύτερη πηγή εσόδων της Apple, στη χώρα της και μάλιστα εν μέσω Χριστουγέννων.

    “Τέτοιες διαφορές συνήθως διευθετούνται πριν φτάσουν σε αυτό το σημείο”, ανέφερε ο Evan Zimmerman, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Edge, η οποία κατασκευάζει λογισμικό για τη σύνταξη διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

    Ωστόσο, σύμφωνα με τη Masimo, η απόφαση για την απαγόρευση των μοντέλων Apple Watch «καταδεικνύει ότι ακόμη και η πιο ισχυρή εταιρεία στον κόσμο πρέπει να συμμορφώνεται με το νόμο».

    Χρονοβόρα διαδικασία

    Την ίδια στιγμή, στην Apple θεωρούν ότι οι αλλαγές στο λογισμικό αντί για μια πιο περίπλοκη αναθεώρηση υλικού, θα είναι αρκετές για να επαναφέρουν τη συσκευή στα ράφια των καταστημάτων.

    Όμως, τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που βρίσκονται στο επίκεντρο της διαμάχης, σχετίζονται κυρίως με το υλικό, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο διαχέεται το φως στο δέρμα για τη μέτρηση της ποσότητας οξυγόνου στο αίμα.

    Σε ένα σενάριο όπου η Apple πρέπει να αφαιρέσει το υλικό από τη συσκευή της, η παραγωγή και η αποστολή νέων μοντέλων θα μπορούσε να διαρκέσει τουλάχιστον τρεις μήνες, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει τις λειτουργίες της εταιρείας.

    Και αυτό είναι χωρίς να υπολογίζεται ο χρόνος που θα χρειαστεί η τελωνειακή υπηρεσία για να εγκρίνει την κίνηση.

    Σημειώνεται ότι η είδηση ​​οδήγησε τη μετοχή της Apple να πέσει λιγότερο από 1% τη Δευτέρα, ενώ η μετοχή της Masimo κέρδισε 3,2%.

    Διαβάστε επίσης:

    Πόλεμος στην Hermes: Ο 80χρονος κληρονόμος, το φιλανθρωπικό ίδρυμα και η υιοθεσία του… κηπουρού

    Χιλιάδες προϊόντα-μαϊμού LVΜΗ, Burberry, Hermes, αξίας 1 δισ. δολ. βρέθηκαν σε αποθήκη του Μανχάταν

    Η εκκεντρική συλλογή ενός Hermès σε δημοπρασία – Χίλια έργα τέχνης μιας λαμπερής ζωής



    ΣΧΟΛΙΑ