• Business

    Apple: Bουτιά 40% στις πωλήσεις υπολογιστών στο πρώτο τρίμηνο

    • Bloomberg
    Τιμ Κουκ, CEO της Apple

    Τιμ Κουκ, CEO της Apple


    Οι αποστολές προσωπικών υπολογιστών της Apple μειώθηκαν κατά 40,5% το πρώτο τρίμηνο, σηματοδοτώντας ένα δύσκολο ξεκίνημα της χρονιάς για τους κατασκευαστές PC που εξακολουθούν να παλεύουν με το πλεόνασμα των απούλητων αποθεμάτων.

    Οι αποστολές όλων των κατασκευαστών ηλεκτρονικών υπολογιστών μαζί μειώθηκαν κατά 29%, σε 56,9 εκατομμύρια μονάδες – κάτω από τα επίπεδα που βρίσκονταν στις αρχές του 2019 – καθώς η αύξηση της ζήτησης λόγω της εξ αποστάσεως εργασίας στην εποχή της πανδημίας έχασε τη δυναμική της, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της IDC, αναφέρει το Bloomberg.

    Μεταξύ των ηγετών της αγοράς, η Lenovo Group και η Dell Technologies κατέγραψαν πτώση άνω του 30%, ενώ η HP κατά 24,2%. Κανένα ισχυρό brand δεν κατάφερε να αποφύγει την επιβράδυνση, με την Asustek Computer να συμπληρώνει την πρώτη 5άδα με πτώση 30,3%.

    PC Market Declined Sharply in Early 2023 | PC shipments were down in the first quarter for all major brands
    Οι αποστολές υπολογιστών μειώθηκαν το πρώτο τρίμηνο σε όλα τα μεγάλα brands

    Η επιβράδυνση των καταναλωτικών δαπανών τον περασμένο χρόνο οδήγησε σε διψήφια μείωση των αποστολών smartphone και σε συσσώρευση των αποθεμάτων τσιπ μνήμης διεθνώς.

    Η Samsung Electronics, η οποία παρέχει μνήμη για φορητές συσκευές, καθώς και επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι μειώνει την παραγωγή τσιπ μνήμης αφού παρουσίασε τα λιγότερα κέρδη της από την οικονομική κρίση του 2009.

    Όπως αναφέρει η IDC στην έκθεση της, η Apple διαφοροποιεί σταδιακά τη γεωγραφία της κατασκευαστικής της βάσης, καθώς οι εντάσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου απειλούν να διαταράξουν την προσεκτικά ενορχηστρωμένη αλυσίδα εφοδιασμού της.

    Διαβάστε ακόμη:

    Apple: Κύμα αποχωρήσεων σημαντικών στελεχών πλήττει την εταιρεία

    Samsung: Μειώνει την παραγωγή τσιπ μνήμης με φόντο τα χειρότερα κέρδη από το 2009



    ΣΧΟΛΙΑ