• Business

    Time: Ο Σαμ Άλτμαν είναι ο CEO της χρονιάς για το 2023

    • NewsRoom
    Σαμ Άλτμαν, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI

    Σαμ Άλτμαν, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI


    Ο Σαμ Άλτμαν, ο Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI, αναδείχθηκε CEO της Χρονιάς από το περιοδικό TIME για το 2023, μια σημαντική διάκριση σε μια επεισοδιακή χρονιά γεμάτη προκλήσεις και θριάμβους για τον οραματιστή της τεχνολογίας και της Τεχνητής Νοημοσύνης.

    Περνώντας κανονικά την Ημέρα των Ευχαριστιών με την οικογένειά του στο Σεντ Λούις, ο Άλτμαν βρέθηκε σε έναν υπαρξιακό αγώνα για τον έλεγχο του OpenAI, μιας εταιρείας που συχνά θεωρείται ότι κρατά το πεπρωμένο της ανθρωπότητας στα χέρια της.

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TIME (@time)

    Αναλογιζόμενος την ταραχώδη χρονιά, ο Altman είπε: «Αυτό ήταν ένα τρελό πράγμα». Η κομβική στιγμή ήρθε ακριβώς ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του Chat-GPT, του chatbot που έγινε γρήγορα το πιο υιοθετημένο τεχνολογικό προϊόν παγκοσμίως.

    Το OpenAI, το οποίο αρχικά σχεδιάστηκε ως ένα μη κερδοσκοπικό ερευνητικό εργαστήριο δεσμευμένο για την προώθηση της τεχνητής νοημοσύνης προς όφελος της ανθρωπότητας, υποβλήθηκε σε μια αξιοσημείωτη μετατροπή σε μια οντότητα 80 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Ωστόσο, αντιμετώπισε την απειλή της κατάρρευσης, που οδήγησε στην προσωρινή απομάκρυνση του Άλτμαν και στη συνέχεια την εκ νέου πρόσληψη ως Διευθύνοντος Συμβούλου.

    Διαβάστε επίσης

    Η Alphabet (Google) μόλις παρουσίασε το πιο προηγμένο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης της

    Orilina: Στα 0,95 ευρώ η τελική τιμή διάθεσης των μετοχών της Δημόσιας Προσφοράς

    Time: Γιατί η Τέιλορ Σουίφτ είναι το πρόσωπο της χρονιάς



    ΣΧΟΛΙΑ