• Business

    Αποζημίωση 260.000 ευρώ ζητά η Taxibeat από τον Θύμιο Λυμπερόπουλο

    λυμπεροπουλος

    Θύμιος Λυμπερόπουλος,


    Με τη στήριξη του υπουργού Μεταφορών οι οδηγοί ταξί επιχείρησαν να αντικρούσουν τα όσα προσάπτει η Taxibeat στον πρόεδρο του Σωματείου τους. Η αγωγή της εταιρείας συζητήθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας με δεκάδες αυτοκινητιστές να βρίσκονται συγκεντρωμένοι στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

    Η Taxibeat έχει στραφεί σε βάρος του προέδρου του ΣΑΤΑ Θύμιου Λυμπεροπούλου, διεκδικώντας αποζημίωση 260.000 ευρώ για προσβολή προσωπικότητας.

    Η αρθογραφία του κ. Λυμπερόπουλου ήταν η αιτία για την αγωγή της εταιρείας. Φέρεται να έχει δηλώσει μεταξύ αλλων ότι από το 2011 η Taxibeat φοροδιαφεύγει, λειτουργεί παράνομα και διατηρεί offshore, όπου καταλήγουν τα έσοδα της.

    «Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ έχει προχωρήσει σε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και αναληθείς ειδήσεις, που αμαύρωσαν τη φήμη της εταιρίας, θέτοντας σε κίνδυνο την εμπορική πίστη, την επαγγελματική υπόσταση και το εμπορικό μας μέλλον, εν γνώσει του ότι τα από μέρους του διαδοθέντα είναι πλήρως αναληθή», υποστηρίζει η εταιρεία.

    Ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος χειροκροτήθηκε από τους ταξιτζήδες, κατέθεσε στο δικαστήριο υπέρ του προέδρου του ΣΑΤΑ.

    «Ένα εξάμηνο πριν την ψήφιση του νέου νόμου το Μάρτιο του 2018, υπήρξαν ανώνυμες αναφορές στο υπουργείο σε σχέση με τον τρόπο πληρωμής της εταιρίας. Καταγγελλόταν πως οι οδηγοί λάμβαναν χρήματα με εμβάσματα από το εξωτερικό, άρα χρήματα έφευγαν από τη χώρα. Δεν γνωριζω αν εχουν υπάρξει έλεγχοι των αρχών», κατέθεσε ο κ. Σπίρτζης, ο οποίος ερωτηθείς για τις δηλώσεις του κ. Λυμπερόπουλου απάντησε πως ως πρόεδρος του ΣΑΤΑ «είναι καθήκον του να υπερασπιστεί τον κλάδο σε θεσμικό πλαισιο. Σε αυτό το μέτρο κινήθηκε».

    Για την εταιρεία κατέθεσε στο δικαστήριο η οικονομική της διευθύντρια.

    Όπως είπε η Taxibeat ελέγχεται τακτικά από τις φορολογικές αρχές, ενώ δεν καταβάλει φόρο εισοδήματος καθώς ειναι ελλειματική:

    «Τα δημοσιεύματα μας έπληξαν και αναγκαστήκαμε να κινηθούμε δικαστικά. Το τελευταίο τριμηνο του έτους, λογω εποχικότητας, ειναι το καλυτερο τρίμηνο με 40% αυξηση. Τα αναληθή δημοσιευματα και ο δημόσιος λογος του Θ. Λυμπερόπουλου που εντάθηκε το Σεπτεμβριο του 2017 είχε σαν αντίκτυπο όχι αναμενόμενη αυξηση».

    Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται με το νέο έτος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ερευνα για Μάτι: Νέα προθεσμία η Ρ.Δούρου για να δώσει εξηγήσεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: L. Fecker (Innovation Brain) στο mononews: «Δεν αποσυρθήκαμε από την ΕΒΖ – Προσπαθούμε να βρούμε λύση»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ράικου κατά Τουλουπάκη: Ενας «εμφύλιος» στη Δικαιοσύνη με απρόβλεπτες διαστάσεις



    ΣΧΟΛΙΑ