• Business

    Απόστολος Βακάκης (Jumbo): Χτίζει αποθήκη «μαμούθ» στη Ρουμανία – Στόχος η τροφοδοσία εντός 24ώρου

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Jumbo

    Απόστολος Βακάκης


    Την ενεργοποίηση του επενδυτικού πλάνου για τη δημιουργία κέντρων αποθήκευσης και διανομής (distribution centers) στις αγορές που δραστηριοποιείται αποφάσισε η Jumbo ΜΠΕΛΑ 0,56% 28,70, ύστερα από ένα διάστημα αναμονής λόγω της πανδημίας.

    Πρόκειται για επενδύσεις που εντάσσονται στη στρατηγική «day delivery», η οποία στοχεύει στην τροφοδοσία των καταστημάτων μέσα σε 24 ώρες, από τη στιγμή που θα διαπιστωθεί η σχετική ανάγκη.

    Η αρχή γίνεται από την Ρουμανία, όπου η αλυσίδα διαθέτει ισχυρή παρουσία και συνεχίζει να αναπτύσσεται με υψηλούς ρυθμούς (περίπου 20%) παρά τη δυσμενή συγκυρία. Σύμφωνα με τοπικό μέσο ενημέρωσης, η εταιρεία δρομολογεί την κατασκευή αποθήκης άνω των 75.000 τ.μ στην περιοχή Popesti – Leordeni σε ακίνητο που απέκτησε από τον όμιλο της Alpha Bank, συνολικού προϋπολογισμού 35 εκατ. ευρώ.

    Η κατασκευή με βάση το ίδιο δημοσίευμα εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022. Ανάλογες επενδύσεις για τη δημιουργία distribution centers αναμένονται και στην ελληνική αγορά. Η Jumbo διαθέτει 14 καταστήματα στην ρουμάνικη αγορά και εκτιμάται πως σε ετήσια βάση πραγματοποιεί πωλήσεις άνω των 150 εκατ. ευρώ. Για τη φετινή χρονιά και παρά την πανδημία σχεδιάζεται να λειτουργήσει δυο νέα καταστήματα, με απώτερο στόχο να δημιουργήσει δίκτυο τουλάχιστον 25 καταστημάτων μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

    Εντελώς διαφορετική είναι η πορεία στην ελληνική αγορά, η οποία εξακολουθεί να ταλανίζεται από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊόυ. Η απώλεια της αποκριάτικης περιόδου αναμένεται να επηρεάσει τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, όπως παραδέχθηκε και η διοίκησή της σε πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε. Υπενθυμίζεται πως οι πωλήσεις τον περασμένο μήνα (Φεβρουάριο) υποχώρησαν κατά 34%, με αποτέλεσμα οι συνολικές απώλειες τζίρου, για το πρώτο δίμηνο της νέας χρονιάς να εκτιμώνται σε 19%.

    Με βάση την τελευταία ενημέρωση, αυτή την στιγμή στην Ελλάδα η αλυσίδα Jumbo λειτουργεί 20 καταστήματα σε σύνολο 52 καταστημάτων στις περιοχές που είναι λιγότερο επιβαρυμμένες από τον κορονοϊό. Αντίθετα, τα καταστήματά της παραμένουν κλειστά στις περιοχές Αττικής, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Χαλκίδας, Τρίπολης, Λάρισας (εμπορικό πάρκο), Λαμίας, Κορίνθου, Ρόδου, Αγρινίου, Ιάσμου, Ιωαννίνων (Κέντρο), Χανίων και Ηρακλείου Κρήτης. Πρόκειται για τις περιοχές που πραγματοποιείται και το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων του ομίλου, καθώς εκεί συγκεντρώνεται και ο περισσότερος πληθυσμός της χώρας.

    Όλα τα υπόλοιπα καταστήματά μας στην Ελλάδα θα λειτουργούν κατόπιν ραντεβού (Αλεξανδρούπολη,Βόλος, Γιαννιτσά, Ιωάννινα Β (Επισκοπικό), Καβάλα, Καλαμάτα, Καρδίτσα, Κατερίνη, Κέρκυρα, Πρέβεζα, Σέρρες, Λάρισα (περιοχή Γιαννούλη).

    Διαβάστε επίσης:

    Απόστολος Βακάκης: Πουλάει το 3,5% της JUMΒO για 72 εκατ. ευρώ – Κρίσιμα ερωτήματα

    Jumbo: Χάθηκε το Τριώδιο – Μειωμένες κατά 34% οι πωλήσεις τον Φεβρουάριο

    Jumbo: «Θύμα» της υποτονικής ζήτησης και οι διαφημιστικές καμπάνιες

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ