• Business

    Απόστολος Γεωργαντζής (ACS): Πώς εξελίσσονται οι αποστολές δεμάτων ενόψει Πάσχα – Πότε ξεκινάει το νέο κέντρο στο Αιγάλεω

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Απόστολος Γεωργαντζής, επικεφαλής ACS


    Εξομάλυνση της κατάστασης στις ταχυμεταφορές και στους χρόνους παράδοσης των εμπορευμάτων παρατηρείται από τον περασμένο Ιανουάριο, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ACS και επικεφαλής του ομίλου Quest Holdings.

    Ο Απόστολος Γεωργαντζής από το βήμα του διαδικτυακού συνεδρίου του Capital Link άφησε να εννοηθεί πως τα προβλήματα που υπήρξαν στη διάρκεια της πανδημίας ανήκουν στο παρελθόν, λέγοντας μάλιστα πως ακόμη και τώρα, ενόψει της κορύφωσης της εορταστικής περιόδου του Πάσχα οι καθυστερήσεις στην αποστολή των δεμάτων είναι περιορισμένες ενώ εξέφρασε την εκτίμηση πως η κανονικότητα θα επιστρέψει άμεσα μετά την άρση του lockdown.

    Ο κ. Γεωργαντζής επεσήμανε πως η ACS ήταν η μόνη εταιρεία ταχυμεταφορών που συνέχισε να παραλαμβάνει δέματα καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας χάρη στις επενδύσεις που έσπευσε αμέσως να υλοποιήσει για να ανταποκριθεί όσο καλύτερα μπορούσε στην εκτόξευση του όγκου αποστολών ενώ υπογράμμισε πως η λειτουργία του νέου υπερσύγχρονου κέντρου διανομής στο Αιγάλεω Αττικής, θα αυξήσει κατακόρυφα τη δυναμικότητά της.

    Θα έχει συνολική επιφάνεια άνω των 30.000 τ.μ. και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, φιλικό στο περιβάλλον ενώ θα προσφέρει πολύ μεγαλύτερη δυνατότητα αυτόματης διαλογής που υπολογίζεται στις 50.000 αποστολές την ώρα.

    Πρόκειται για επένδυση ύψους 40 εκατ. ευρώ, η οποία υπολογίζεται πως θα ξεκινήσει στα τέλη του 2021. Ο κ. Γεωργαντζής αναφέρθηκε επίσης και στα σχέδια απόκτησης ηλεκτρικών οχημάτων, προκειμένου την περαιτέρω μείωση του εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, επισημαίνοντας πως η βιώσιμη ανάπτυξη βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες του ομίλου Quest (μητρικός όμιλος της ACS).

    Κληθείς να σχολιάσει τις νέες τεχνολογίες και τη συμβολή τους στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Γεωργαντζής σημείωσε πως ανοίγονται νέες δυνατότητες για την χώρα από το σχέδιο «Ελλάδα 2.0», το οποίο προβλέπει έργα ύψους 6 δισ. ευρώ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Υποστήριξε ωστόσο πως παρ’ ότι αυξάνεται η ζήτηση στον τομέα της πληροφορικής, υπάρχει δυσκολία στην εύρεση εξειδικευμένων στελεχών δεν απέκλεισε τον κίνδυνο να παρατηρηθεί έλλειψη όταν αρχίσουν να υλοποιούνται τα παραπάνω έργα. Ανέφερε μάλιστα πως το 70% των πωλήσεων του ομίλου Quest, οι οποίες ανήλθαν σε 700 εκατ. ευρώ το 2020, προήλθαν από τον κλάδο της πληροφορικής.

    Διαβάστε επίσης:

    Quest: Εξετάζει τις στρατηγικές επιλογές της για Cardlink – Τι λέει για τα περί πώλησης της ACS



    ΣΧΟΛΙΑ