• Business

    Απώλειες για τα τάνκερ αργού βλέπει και το 2018 η Evercore

    tanker ναυτιλία


    Αντιμέτωπες με νέες απώλειες το 2018 είναι πολλές ναυτιλιακές που δραστηριοποιούνται στα τάνκερ αργού πετρελαίου, παρά την αναμενόμενη εξισορρόπηση της αγοράς, σύμφωνα με έκθεση της Evercore ISI.

    Τα καλά νέα βραχυπρόθεσμα είναι ότι η ανισορροπία προσφοράς και ζήτησης που προβλέπαμε για τα τάνκερ αργού το ερχόμενο έτος δε φαίνεται τόσο ανησυχητική όσο πριν από τρεις μήνες, με τις αυξημένες διαλύσεις, τη μέτρια ανάπτυξη της χωρητικότητας και τις εκτιμήσεις για την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου από τελικούς χρήστες να συνεχίζουν να ανεβαίνουν”, τόνισε ο Jonathan Chappell, αναλυτής της Evercore.

    Ωστόσο, τα κακά νέα είναι ότι, δεδομένης της χαμηλότερης βάσης του 2017, οι εκτιμήσεις μας για τις τιμές spot του 2018 παραμένουν σχετικά αμετάβλητες”, πρόσθεσε ο ίδιος.

    Η εκτίμηση του Chappell για τις τιμές ναύλωσης των VLCCs και των suezmaxes το 2018 παραμένουν σταθερά στα 25.000 δολάρια ημερησίως και στα 18.500 δολάρια ημερησίως αντίστοιχα, ενώ η πρόβλεψή του για τα aframaxes αναθεωρήθηκε προς τα πάνω κατά 8%, στα 14.000 δολάρια ημερησίως.

    Με βάση τις εκτιμήσεις αυτές, ο αναλυτής της Evercore προβλέπει απώλειες 0,60 δολαρίων ανά μετοχή για την Gener8 Maritime, 0,29 δολαρίων ανά μετοχή για την Nordic American Tankers, 0,19 δολαρίων ανά μετοχή για την Euronav, 0,03 δολαρίων ανά μετοχή για την Frontline και 0,03 δολαρίων ανά μετοχή για την DHT Holdings.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κ. Κωνσταντακόπουλος: Κερδοφορία και στο γ’ τρίμηνο 2017 για την Costamare

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Γεωργιόπουλος: Golden deal για τον εφοπλιστή – Πουλάει VLCC για 53 εκατ. δολ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τρόμος εν πλω για φορτηγό πλοίο ελληνικών συμφερόντων



    ΣΧΟΛΙΑ