• Business

    Twitter: Μείωση της κεφαλαιοποίησης κατά 9 δισ. δολάρια σε σχέση με την τιμή εξαγοράς

    • NewsRoom
    Elon Musk, Ιδιοκτήτης Twitter

    Elon Musk, Ιδιοκτήτης Twitter


    Καθώς η προσπάθεια απόκτησης του Twitter από τον δισεκατομμυριούχο Elon Musk βρίσκεται σε εξέλιξη, οι μετοχές της εταιρείας υποχωρούν, υποδηλώνοντας κάποια ανησυχία μεταξύ των επενδυτών για το αν τελικά η συμφωνία θα ολοκληρωθεί.

    Το Twitter έχει υποχωρήσει σχεδόν 13% από το υψηλό έτους που κατέγραψε στα τέλη Απριλίου. Στο κλείσιμο της αγοράς την Πέμπτη, η μετοχή διαπραγματεύονταν στα 45,08 δολάρια, πολύ κάτω από τα 54,20 δολάρια που ο Musk συμφώνησε να πληρώσει στις 27 Απριλίου για την εξαγορά. Πρόκειται για μεταβολή της χρηματιστηριακή αξίας κατά 9 δισ. δολάρια, αναφέρει το CNBC.

    Αν και το διοικητικό συμβούλιο του Twitter ενέκρινε την εξαγορά, μπορεί να χρειαστούν ακόμη μήνες για να κλείσει η συμφωνία και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα πραγματοποιηθεί. Ο Elon Musk θα πρέπει να πληρώσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια εάν επιλέξει να κάνει πίσω.

    Οι αναλυτές

    “Η αγορά δεν είναι σίγουρη ότι η συμφωνία θα πραγματοποιηθεί λόγω ρυθμιστικών προκλήσεων”, δήλωσε ο Mark Mahaney, αναλυτής της Evercore ISI, σε ένα email, προσθέτοντας ότι αυτή είναι η “πολύ γρήγορη ερμηνεία” του για την κίνηση των μετοχών της Twitter.

    Ο Dan Ives, αναλυτής της Wedbush Securities, εκτιμά ότι υπάρχει 90% ή και μεγαλύτερη πιθανότητα να κλείσει η συμφωνία με τον Musk, αλλά βλέπει τρία πράγματα που συμβάλλουν στην πτώση της μετοχής.

    Πρώτον, οι μετοχές του Twitter θα μπορούσαν να υποχωρήσουν στα 20 δολάρια εάν παρέμενε δημόσια η εταιρεία. Δεύτερον, τα ρυθμιστικά ζητήματα ρίχνουν σκιά στη συμφωνία. Τέλος, η χρηματοδότηση της εξαγοράς από τον Musk, εν μέρει μέσω της μόχλευσης των μετοχών του στην Tesla, παρουσιάζει μεγαλύτερο κίνδυνο και αβεβαιότητα.

    Παράλληλα, ο Ives εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξουν και άλλες ανατροπές προσεχώς.

    «Είναι μια σαπουνόπερα», είπε. «Θα έχει πολλά διαφορετικά κεφάλαια».

    Το Twitter πιθανό να λαμβάνει μέτρα για να στηρίξει τον ισολογισμό του σε περίπτωση που ο Musk υποχωρήσει, καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις τιμωρούν την ευρύτερη αγορά τεχνολογίας.

    Η εταιρεία επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι βάζει φρένο στις περισσότερες προσλήψεις και ότι δύο κορυφαία στελέχη της αποχωρούν.

    Διαβάστε ακόμη:

    Πληθαίνουν οι επενδυτές που στηρίζουν την εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk

    Πρόθυμος να ξεμπλοκάρει τον λογαριασμό του Τραμπ στο Twitter ο Μασκ



    ΣΧΟΛΙΑ