• Business

    Αποκλειστικό: Απορρίφθηκε η αίτηση πτώχευσης της Folli Follie – «Βαθιά ανάσα» στην πολύπαθη εταιρεία από τη Δικαιοσύνη

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Κουτσολιούτσος Folli Follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    «Βαθιά ανάσα» και ταυτόχρονα μια ακόμη ευκαιρία να επιβιώσει παίρνει η Folli Follie, μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης να απορρίψει την αίτηση πτώχευσης κατά της εταιρείας.

    Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του mononews.gr, με την υπ’ αριθμόν 305/2020 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (τμήμα εμπορικό) απέρριψε την αίτηση πτώχευσης που κατέθεσαν τον περασμένο Οκτώβριο δυο ομολογιούχοι πιστωτές της εταιρείας και η οποία εκδικάστηκε στις αρχές του έτους.

    Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η απόφαση δημοσιεύθηκε αργά χθες το μεσημέρι και το δικαστήριο έκρινε ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου για την υπαγωγή της εταιρείας σε καθεστώς πτώχευσης. Ειδικότερα, κρίθηκε ότι η εταιρεία δεν τελεί σε καθεστώς παύσης πληρωμών και ότι είναι βιώσιμη.

    Την εταιρεία εκπροσώπησε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας ο δικηγόρος Θέμης Ι. Σοφός.

    Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη για την εταιρεία, η οποία προσπαθεί εδώ και περίπου δυο χρόνια μετά τον ξέσπασμα του σκανδάλου παραποίησης των οικονομικών στοιχείων από τους βασικούς μετόχους, την οικογένεια Κουτσολιούτσου να κρατηθεί ζωντανή. Και αυτό γιατί δίνει μια ευκαιρία στην εταιρεία να επιβιώσει ενώ παράλληλα αποτελεί και βαθιά ανάσα για τους περίπου 750 εργαζόμενους της, οι οποίοι σε περίπτωση πτώχευσης θα έχαναν την δουλεία τους χωρίς να αποζημιωθούν.

    Να σημειωθεί πως οι δυο ομολογιούχοι πιστωτές είχαν καταθέσει την αίτηση πτώχευσης στις 4 Οκτωβρίου του 2019 Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών και κατέχουν αθροιστικά ομόλογα 1,5 εκατ. ευρώ εκ των εγγυημένων μετατρέψιμων ομολόγων λήξεως 2019 (εκδόσεως FF Group Finance Luxembourg SA) και ομόλογα 2,5 εκατ. ελβετικών φράγκων εκ των εγγυημένων ομολόγων λήξεως 2021 (εκδόσεως FF Group Finance Luxembourg II SA).



    ΣΧΟΛΙΑ