• Business

    ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αυτοί είναι οι έξι μνηστήρες για το οδικό έργο Λαμία-Καρπενήσι αξίας 200 εκατ. ευρώ

    Γιώργος Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) Ευάγγελος Μυτιληναίος (Mytilineos), Αλέξανδρος Εξάρχου (Intrakat-ΑΚΤΩΡ), Χρήστος Ιωάννου (ΑΒΑΞ), Αθανάσιος Σίψας (ΕΚΤΕΡ), Πανουργιάς Παπαϊωάννου (Interkat)


    Έξι είναι οι μνηστήρες για το οδικό έργο Λαμία-Καρπενήσι αξίας 200 εκατ. ευρώ για το οποίο, όπως ανακοίνωσε προ ολίγου ο υπουργός υποδομών και μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, υποβλήθηκαν σήμερα οι προσφορές.

    Σύμφωνα με πολύ καλά ενημερωμένες πηγές τα ενδιαφερόμενα σχήματα είναι τα κάτωθι:

    1. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (ΤΕΡΝΑ Α.Ε)
    2. Mytilineos (METKA)-ΑΚΤΩΡ
    3. ΑΒΑΞ
    4. Δομική Κρήτης-ΕΚΤΕΡ-ΕΡΕΤΒΟ-ΤΕΝΑ
    5. ΟΔΟΣ ΑΤΕ-ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε.-ΙΝΤΕΡΚΑΤ Α.Ε.-ΕΡΓΟΔΟΜΙΚΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
    6. TRACE-ΤΕΚΑΛ  Α.Ε.-ΕΛΙΚΑ ΑΤΕΕ

    Το έργο

    Το Λαμία – Καρπενήσι που δημοπρατήθηκε σήμερα μαζί με το Ιωάννινα-Κακαβιά ήταν ένα από τα δύο έργα που είχαν κολλήσει λόγω των προσφυγών των ανερχόμενων δυνάμεων των κατασκευαστών της έκτης τάξης, δηλαδή της κοινοπραξίας Δομική Κρήτης-ΕΚΤΕΡ-ΕΡΕΤΒΟ-ΤΕΝΑ με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός να έχει ματαιωθεί και επαναπροκηρυχθεί τουλάχιστον δύο φορές

    Αναλυτικότερα το υπο δημοπράτηση έργο αφορά το τμήμα Παλαιοκώμη-Τύμφρηστος. Η αξία του έχει οριστεί στα 200 εκατ. Ευρώ και το έργο αφορά στην κατασκευή ενός άξονα μήκους 30 χλμ.

    Η κατασκευή θα διαρκέσει 54 μήνες, αλλά ίσως χρειαστεί να περιμένουμε λίγο περισσότερο για την υπογραφή της σύμβασης. Αυτό συμβαίνει καθώς η διαγωνιστική διαδικασία διαφέρει από αυτή του Ιωάννινα-Κακαβιά.

    Πιο συγκεκριμένα, θα υπάρξουν δύο στάδια με το πρώτο να είναι η εκδήλωση ενδιαφέροντος. Στη συνέχεια το υπουργείο θα περάσει από «κόσκινο» τα σχήματα που υπέβαλαν φάκελο για να καταλήξει στα τελικά έξι που θα κληθούν να δώσουν τις προσφορές τους.

    “Τα έργα προχωρούν, η Ελλάδα αναπτύσσεται”

    “Τα έργα προχωρούν, η Ελλάδα αναπτύσσεται, ισχυροποιείται και αναβαθμίζεται”, δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας, αναφερόμενος στην εξέλιξη των τεσσάρων μεγάλων έργων που θα αναβαθμίσουν την εικόνα της Ελλάδας, βελτιώνοντας σημαντικά την καθημερινότητα των πολιτών.

    Σύμφωνα με τον υπουργό, προχωρούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση τεσσάρων νέων, μεγάλων έργων στις οδικές και σιδηροδρομικές μεταφορές.

    Ειδικότερα,

    • Υποβλήθηκαν οικονομικές προσφορές για την επέκταση της Ιόνιας Οδού, στο τμήμα Ιωάννινα – Κακκαβιά.
    • Κατατέθηκαν συμμετοχές για την προεπιλογή αναδόχου κατασκευής του οδικού άξονα Λαμία – Καρπενήσι.
    • Υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του έργου αναβάθμισης του υφιστάμενου Προαστιακού Σιδηροδρόμου Δυτικής Αττικής, στο Τμήμα Άνω Λιόσια – Μέγαρα.

    Διαβάστε επίσης

    Κατασκευαστές: Ποιες μικρές και μεσαίες εταρείες διεκδικούν μερίδιο των έργων στη Θεσσαλία

    Υπουργείο Υποδομών: Επαναπροκηρύσσεται τμήμα του οδικού άξονα «Λαμία – Καρπενήσι»

    Σταϊκούρας: Άνοιξαν οι τεχνικές προσφορές για τον ΒΟΑΚ – Ποιοι διαγωνισμοί προχωρούν



    ΣΧΟΛΙΑ