• Business

    «Αποκαλυπτήρια» για το νέο Leroy στο κέντρο της Αθήνας–Ανοίγουν άλλα δυο καταστήματα το 2019


    Το νέο της κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας παρουσίασε η Leroy Merlin. Το κατάστημα βρίσκεται επί της Λ. Βασιλίσσης Σοφίας στο αριθμό 112 και εκτείνεται σε 3 ορόφους συνολικού εμβαδού 5.300 τ.μ., διαθέτει 300 θέσεις υπόγειας στάθμευσης και αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό στις 20 Απριλίου.

    Πρόκειται για το πρώτο «home improvement» κατάστημα που θα λειτουργήσει στον αστικό ιστό της Αθήνας, στα πρότυπα του καταστήματος που διαθέτει ο Γαλλικός όμιλος στο κέντρο του Παρισιού και το έβδομο της εταιρείας στην Ελλάδα.

    Όπως είπε ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας στην Ελλάδα, Olivier Arduin είναι ένα εγχείρημα που για πρώτη φορά δοκιμάζεται στην Ελλάδα και ο όμιλος είναι έτοιμος να το στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις. “Η εταιρεία προχωράει και παρουσιάζει νέα πράγματα”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Ο ίδιος τόνισε ότι προγραμματίζεται η λειτουργία δυο νέων καταστημάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από το 2019 ενώ συνολικά μέσα στην επόμενη πενταετία στόχος είναι να λειτουργούν 20 Leroy σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των νησιών κατάλληλα προσαρμοσμένα στις ανάγκες κάθε περιοχής και όσον αφορά στην γκάμα των προϊόντων αλλά και το μέγεθός τους. Στα σχέδια είναι και η δημιουργία e-shop, το οποίο σχεδιάζεται να λειτουργήσει το 2019. “Βλέπουμε ευκαιρίες στην ελληνική αγορά, και θα συνεχίσουμε να επενδύσουμε”, υπογράμμισε ο κ. Arduin.

    Το νέο κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας δημιουργεί 125 άμεσες θέσεις εργασίας, ενώ αναμένεται να ενισχύσει τη δυναμική της ευρύτερης περιοχής. Όπως είπε ο διευθυντής ανάπτυξης της εταιρείας, Γιώργος Γαρούφας, θα έχει πλούσια γκάμα που θα αποτελείται από 40.000 κωδικούς και ποντάρει κατά κύριο λόγο στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Στόχος είναι στον πρώτο χρόνο, η επισκεψιμότητα να φθάσει τους 500.000 πελάτες.

    Το νέο κατάστημα θα προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για κάθε κατασκευή, ανακαίνιση και βελτίωση οποιουδήποτε χώρου ιδιώτη και επαγγελματία. Πρωτοποριακό θεωρείται το ειδικά διαμορφωμένο «HOMISTAS lab», όπου κάθε επισκέπτης θα μπορεί να δημιουργεί τη δική του κατασκευή, να δοκιμάζει εργαλεία και λύσεις αλλά και να παρακολουθεί σεμινάρια από εξειδικευμένους τεχνικούς και ειδικούς του home improvement.

    Σήμερα ο γαλλικός όμιλος λειτουργεί επτά καταστήματα σε Αθήνα (4), Θεσσαλονίκη (1), Λάρισα (1) και Κύπρο (1) και απασχολεί 1.100 υπαλλήλους. Από το 2005 που έκανε το ντεμπούτο στη χώρα μας, έχει επενδύσει πάνω από 100 εκατ. Ευρώ. Ο τζίρος της το 2017 ανήλθε σε 132 εκατ. Ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 18% σε σχέση με το 2016.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιατί η Starbucks κλείνει πάνω από 8.000 καταστήματα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Play: «Νο 1» στην Πολωνία η θυγατρική του Ομίλου Olympia

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επιχειρηματικότητα «εν πλω»: Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα CruiseInn με την υποστήριξη της Celestyal Cruises



    ΣΧΟΛΙΑ