• Business

    Δικαστική απόφαση σοκ για Folli Follie και Κουτσολιούτσους

    Κουτσολιούτσος Folli Follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Ανοίγει ο δρόμος για τη συντηρητική κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της αμαρτωλής εταιρείας των Folli Follie καθώς επίσης και άλλων εννέα φυσικών προσώπων μετά από την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα 56 επενδυτών μελών της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών.

    Το συνολικό ύψος της απαίτησης ανέρχεται σε 1,8 εκατ. ευρώ, καθώς το δικαστήριο έκανε μερικώς δεκτή την προσφυγή της Ένωσης Επενδυτών με την οποία είχαν ζητηθεί 2,3 εκατ. ευρώ.

    Με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου διατάσσεται η συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας μέχρι του ποσού των 1,8 εκατ. ευρώ, ενώ υποχρεώνει τους αιτούντες να ασκήσουν την αγωγή για την κύρια υπόθεση εντός δύο μηνών.

    Όπως όλα δείχνουν, η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών αναμένεται να κινηθεί άμεσα έτσι ώστε να κάνει εκτελεστή τη δικαστική απόφαση.

    Πέραν της Folli Follie, οι διεκδικήσεις των επενδυτών στρέφονται και κατά του Δημήτρη, του Τζώρτζη και της Καίτης Κουτσολιούτσου, όπως επίσης και κατά των Εμμανουήλ Ζαχαρίου, Ειρήνης Νιώτη, Γιώργου Αλαβάνου, Φραγκίσκου Γρατσώνη, Ζαχαρία Μαντζαβίνου και Γιώργου Βαρθαλίτη.

    Από την δικαστική απόφαση εξαιρέθηκαν οι ελεγκτικές εταιρείες Baker Tilly Greece και Ecovis καθώς επίσης και ο Ιωάννης Μπεγιέτης, πρώην οικονομικός διευθυντής της θυγατρικής των Folli Follie στην Ασία, καθότι χαρακτηρίστηκε ως αγνώστου διαμονής.

    Είναι εμφανές ότι η σημαντική δικαστική απόφαση που έχει πλέον στα χέρια της η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών δρομολογεί νέα δεδομένα σε ό,τι αφορά τους επενδυτές που έχασαν τα λεφτά τους από τη σκανδαλώδη υπόθεση των Folli Follie.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα κριθούν όλα για την Folli Follie

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κέρδη μέχρι… 1489%: Ποιες είναι οι 62 μετοχές που έχουν «σκίσει» τα μνημόνια



    ΣΧΟΛΙΑ