• Business

    Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα κριθούν όλα για την Folli Follie

    Κουτσολιούτσος Folli Follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    «Λευκός  καπνός» βγήκε από τη χθεσινή συνάντηση μεταξύ των στελεχών της Folli και της PwC. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση που κράτησε πάνω από δυο ώρες, οι ελεγκτές διαβεβαίωσαν την Folli ότι θα εκδώσουν γνώμη επί των οικονομικών καταστάσεων της αμαρτωλής εταιρείας μέχρι τις 30 Ιουνίου, ακόμη και αν δεν καταφέρουν να συγκεντρώσουν όλα τα στοιχεία. Ανάλογη διαβεβαίωση λέγεται πως έδωσαν πριν από μερικά 24ώρα οι ελεγκτές της PwC και στην ΕΛΤΕ (Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων).

    Πηγές που παρακολουθούν από κοντά την υπόθεση χαρακτηρίζουν θετικό το γεγονός πως οι ελεγκτές της PwC δεν αρνήθηκαν να εκδώσουν γνώμη, ορίζοντας μάλιστα και καταληκτική ημερομηνία ενώ τονίζουν πως στον «κόσμο των ελεγκτών» δεν είναι σπάνιο μια γνώμη να συνοδεύεται από αστερίσκους και παρατηρήσεις.

    Οι ίδιες πηγές ισχυρίζονται πως ακόμη και με αστερίσκους η έκδοση γνώμης μπορεί να υποστηρίξει το αίτημα ένταξης της Folli στις ευνοϊκές διατάξεις του άρθρου 106, σημειώνοντας πως υπάρχουν περιπτώσεις εταιρειών στο παρελθόν που πέτυχαν να υπαχθούν στον πτωχευτικό κώδικα με παρόμοια θέματα, με πιο χαρακτηριστική την αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος».

    Από την άλλη πλευρά, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει κάποια αναπάντεχη εξέλιξη που θα ανατρέψει τα χρονοδιαγράμματα και θα εκτροχιάσει τον σχεδιασμό. Κάτι που άλλωστε έχει συμβεί πολλάκις στο παρελθόν στη υπόθεση διάσωσης της Folli…

    Ερώτημα αποτελεί και η στάση των ομολογιούχων, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα δείχνουν να «αποστασιοποιούνται» από τα τεκταινόμενα, αν και πληροφορίες επιμένουν πως παρακολουθούν από πολύ κοντά τις εξελίξεις, μέσα από τον ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας που έχουν εγκαινιάσει με τα κεντρικά στον Άγιο Στέφανο.

    Σε περίπτωση πάντως που ξεπεραστεί η 30η Ιουνίου και δεν υπάρξει πόρισμα από την PwC, τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν επικίνδυνα για την Folli, φέρνοντας ακόμη πιο κοντά το ενδεχόμενο μιας άτακτης χρεοκοπίας. Ήδη, η κατάσταση είναι οριακή, με αποτέλεσμα και άλλες μάρκες να εγκαταλείπουν την εταιρεία. Με πιο πρόσφατη την Samsonite, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες πέρασε στον έλεγχο της εταιρείας που έχουν συστήσει από κοινού ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Στράτος και οι μέτοχοι της «Αττικά Πολυκαταστήματα».

    Δεν αποκλείεται μάλιστα μέχρι την 30η Ιουνίου και άλλοι οίκοι μόδα να «σπάσουν τα συμβόλαια» που έχουν με την αμαρτωλή εταιρεία και να αναζητήσουν καινούρια στέγη.

    Η διοίκηση της Folli, πάντως εξακολουθεί να καταβάλλει τιτάνιες προσπάθειες για να εξασφαλίσει ρευστότητα και να διασφαλίσει την έγκαιρη αποπληρωμή των υποχρεώσεων του ομίλου. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η πρωτοβουλία εκποίησης αποθεμάτων που έλαβε χώρα πρόσφατα, η οποία λέγεται πως απέφερε στα ταμεία περίπου 1,5 εκατ. ευρώ ενώ παράλληλα εξετάζεται και η εκποίηση του ακινήτου που στέγαζε το ιστορικό «Μινιόν» στην περιοχή της Ομόνοιας.

    Υπενθυμίζεται πως είχε προηγηθεί η πώληση του διαμερίσματος της εταιρείας στο Χονγκ Κόνγκ που χρησιμοποιούσε η οικογένεια Κουτσολιούτσου, έναντι τιμήματος που ξεπέρασε τα 15 εκατ. ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Folli Follie: Από Ιούνιο και βλέπουμε για το πόρισμα της PwC

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Folli Follie: Έρχεται ομαδική αγωγή από 180 επενδυτές-θύματα της μεγάλης απάτης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Folli Follie: Ύποπτοι και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος



    ΣΧΟΛΙΑ