• Business

    Folli Follie: Όλα τα νεότερα από το «μέτωπο» με τους ομολογιούχους

    Κουτσολιούτσος Folli Follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Σε «τεντωμένο σκοινί» παρά την κατ’ αρχήν συμφωνία βαδίζουν οι διαπραγματεύσεις της Folli Follie με τους ομολογιούχους. H πρώτη απόπειρα που έγινε χθες για την εξασφάλιση της συναίνεσης του απαιτούμενου αριθμού των ομολογιούχων, δεν τελεσφόρησε καθώς στο «κάλεσμα» για την έγκριση του σχεδίου ανταποκρίθηκαν περίπου το 40% με 50%.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στις επόμενες μέρες θα γίνει νέα απόπειρα για να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσοστό που ανέρχεται σε 60%, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την κατάθεση νέας αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 106 δ του Πτωχευτικού Κώδικα. Σε διαφορετική περίπτωση τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο, φέρνοντας πολύ κοντά το ενδεχόμενο άτακτης πτώχευσης.

    Πηγές που παρακολουθούν στενά την υπόθεση σπεύδουν να τονίσουν πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και εκτιμούν πως θα συγκεντρωθεί το αναγκαίο ποσοστό για να υποβληθεί η αίτηση στο αρμόδιο δικαστήριο και να προχωρήσει το σχέδιο διάσωσης.

    Υπογραμμίζουν μάλιστα πως ακόμη και σήμερα παρά τα προβλήματα και τη δυσφήμιση που έχει υποστεί, η εταιρεία εξακολουθεί να παράγει έσοδα και να προσελκύει καταναλωτές με «μοχλό» τις κορυφαίες μάρκες που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της.

    Όσον αφορά στην δημοσιοποίηση του πορίσματος της PwC για την οικονομική κατάσταση του ομίλου, θεωρούν πως δεν θα αργήσει και την τοποθετούν χρονικά μέσα στον Ιανουάριο.

    Σχετικά με την τοποθέτηση νέου οικονομικού διευθυντή, του κ. Γιώργου Σάμιου επισημαίνουν πως ήταν απαραίτητη, αφού η θέση ήταν κενή από τον περασμένο Αύγουστο, μετά την παραίτηση του τέως οικονομικού διευθυντής, Φραγκίσκου Γρατσώνη ενώ αναφορικά με την αποχώρηση του κ. Νίκου Κανελλόπουλου από την θέση του προέδρου ξεκαθαρίζουν πως αφορά προσωπικούς λόγους και κυρίως στον αυξημένο φόρτο εργασίας που επωμίστηκε, αν και στην αγορά κυκλοφορούν διάφορες ερμηνείες για αυτή την εξέλιξη.

    Να σημειωθεί πως αύριο Παρασκευή είναι προγραμματισμένη νέα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Folli Follie, όπου θα τεθούν επί τάπητος όλα τα «ανοιχτά μέτωπα», όπως ο έλεγχος της PwC, το πόρισμα της A&Μ καθώς και διάφορα θέματα που άπτονται της καθημερινής λειτουργίας της επιχείρησης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Folli Follie: Νέος CFO ανέλαβε ο Γεώργιος Σάμιος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έτοιμος και ο Φουρλής να «αρπάξει» τις φίρμες της Folli Follie

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Folli Follie: Ποιος κυβερνά αυτή την εταιρεία; Μα η οικογένεια Κουτσολιούτσου



    ΣΧΟΛΙΑ