Business

Αποκάλυψη: Στο χείλος του γκρεμού η Folli Follie. Γιατί θέλει να προστατευτεί από τους πιστωτές που ζητάνε τα λεφτά τους

Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. Βασικοί Μέτοχοι Folli Follie


Ανάχωμα στις επιθετικές διαθέσεις που δείχνουν οι πιστωτές επιχειρεί να υψώσει η Folli Follie. Η κίνησή της να ζητήσει τη προσωρινή προστασία (άρθρο 106α) έρχεται μετά από ένα ογκούμενο κύμα που έχει διαμορφωθεί στις τάξεις των πιστωτών και των προμηθευτών, οι οποίοι είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης ή και κατασχέσεων προκειμένου να πάρουν πίσω τα λεφτά που τους οφείλονται. Η δικάσιμος εκδίκασης του κυρίου αιτήματος προστασίας της Folli Follie από τους πιστωτές της ορίστηκε για τις 12 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες εκτός από την προστασία της εταιρείας έχει ζητηθεί προστασία και για τα φυσικά πρόσωπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Με βάση άλλες πληροφορίες ο δικηγόρος που χειρίζεται την υπόθεση είναι ο κ. Μιχάλης Πουλίτσας.

Την ίδια στιγμή, «επιθετικές διαθέσεις» δείχνουν και αρκετοί από εκείνους που έχουν δώσει την αντιπροσωπεία των εμπορικών σημάτων προς τον πολυσυζητημένο επιχειρηματικό όμιλο. Η κίνηση των Follie δείχνει ότι η εταιρία προσπαθεί να περισώσει ότι μπορεί κερδίζοντας συνάμα και τον απαιτούμενο χρόνο.

Ξεχωριστή παράμετρο αποτελούν οι ομολογιούχοι, οι οποίοι και αυτοί σύμφωνα με πληροφορίες κινούνται προς την κατεύθυνση της περιχαράκωσης των συμφερόντων τους. Το μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο των 249,5 εκατ. ευρώ λήγει το 2019 ενώ η εταιρία έχει άλλο ένα ομολογιακό ονομαστικής αξίας 150 εκατ. ευρώ.

Καιρό τώρα τα προβλήματα ρευστότητας είχαν αρχίσει να γίνονται ορατά και αρκετοί ήταν εκείνη που συνέδεσαν το πρόσφατο ταξίδι του Τζώρτζη Κουτσουλιούτσου στο Ντουμπάι με τη προσπάθεια αναζήτησης κεφαλαίων. Γεγονός που είχε καταγραφεί σε αποκαλυπτικό δημοσίευμα του mononews.

Η Folli Follie έχει λάβει μέχρι τώρα προσωρινή κάλυψη από τους πιστωτές εν αναμονή της τελικής εκδίκασης της υπόθεσης που αναμένεται να γίνει στις αμέσως επόμενες μέρες. Όπως είναι εμφανές, η εταιρία βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού έχοντας να αντιμετωπίσει πολύπλευρες πιέσεις και γι αυτό επιχειρεί να περισώσει ότι μπορεί από τα περιουσιακά της στοιχεία πριν αυτά περάσουν σε χέρια τρίτων.

Πριν από λίγες μέρες, το mononews έγραφε για το ταξίδι του Τζώρτζη Κουτσουλιούτσου στο Ντουμπάι

Πυκνό μυστήριο καλύπτει το ταξίδι του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου στο Ντουμπάι. Ο 48χρονος διευθύνων σύμβουλος του πολυσυζητημένου επιχειρηματικού ομίλου των Folli Follie ταξίδεψε την περασμένη Δευτέρα με την Emirates στην πρώτη θέση για το Ντουμπάι. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το περασμένο Σάββατο, όταν επέστρεψε και πάλι στην Αθήνα.  Για το ταξίδι αυτό κανένας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τους σκοπούς, αν και ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι συγκαταλέγεται στις πολύπλευρες κινήσεις που γίνονται για την «επόμενη μέρα» στην εταιρεία. Κινήσεις οι οποίες διασυνδέονται και με το ρόλο της Rothschild η οποία έχει αναλάβει ρόλο χρηματοοικονομικού συμβούλου για τα Folli. Ρόλος, ο οποίος επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, σχετίζεται και με την προσπάθεια ανεύρεσης στρατηγικών ή και κεφαλαιακών εταίρων στην εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

Κατά μια εκδοχή, το ταξίδι του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου στο Ντουμπάι ήταν ενταγμένο στο πλαίσιο αυτής της ευρύτερης αναζήτησης «συμμάχων.»  Όπως είναι γνωστό στο Ντουμπάι εδρεύουν fund Αράβων κυβερνητικών αξιωματούχων ενώ χρησιμοποιούν ως έδρα το Εμιράτο και διεθνή χαρτοφυλάκια. Τουλάχιστον επί του παρόντος φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο κάποιο από τα διεθνή fund να θελήσει να «συμπλεύσει» με την πλευρά Κουτσολιούτσου, χωρίς ακόμα να έχει βρεθεί η άκρη για το τι έχει γίνει μέσα στην εταιρεία, η οποία προ τριμήνου είχε χαρακτηριστεί «σάπιο μήλο» από το αμερικανικό fund QCMτο οποίο και άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» για όσα έχουν ακολουθήσει έως τώρα.

Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην παρούσα φάση και λόγο των όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα Folli Follie αντιμετωπίζουν και πρόβλημα ρευστότητας. Αν και η ίδια η εταιρεία το αρνείται αυτό, εντούτοις φαίνεται ότι η πίεση σε κεφάλαια κίνησης είναι έντονη καθώς αρκετοί από τους αντισυμβαλλόμενους με την εταιρεία (προμηθευτές κλπ) ζητούν άμεσους χρηματικούς διακανονισμούς.

Ουδείς μπορεί να γνωρίζει με ποιους ήρθε σε επαφή στο Ντουμπάι ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και τι μπορεί να συζήτησε. Το γεγονός πάντως ότι έμεινε για σχεδόν μια εβδομάδα δείχνει να πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντικό ταξίδι. Αν και κάτι τέτοιο μόνο από τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν μπορεί να πιστοποιηθεί…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ραγδαίες εξελίξεις για Folli Follie: Σε προσωρινή προστασία από τους πιστωτές της

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο “μυαλό”του οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση: Έρχεται άνοιγμα λογαριασμών για τους εμπλεκομένους των Folli Follie

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μειδιούν επιχειρηματίες και τραπεζίτες για την Folli Follie: Δεν φταίει ο ένας, δεν φταίει ο άλλος, αλλά υπαίτιος είναι ο Κινέζος


ΣΧΟΛΙΑ