• Business

    Αποκάλυψη για Folli Follie: Τι μπορεί να κρύβει το μυστικό ταξίδι του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου στο Ντουμπάι;

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. Folli Follie


    Πυκνό μυστήριο καλύπτει το ταξίδι του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου στο Ντουμπάι. Ο 48χρονος διευθύνων σύμβουλος του πολυσυζητημένου επιχειρηματικού ομίλου των Folli Follie ταξίδεψε την περασμένη Δευτέρα με την Emirates στην πρώτη θέση για το Ντουμπάι. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το περασμένο Σάββατο, όταν επέστρεψε και πάλι στην Αθήνα.  Για το ταξίδι αυτό κανένας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τους σκοπούς, αν και ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι συγκαταλέγεται στις πολύπλευρες κινήσεις που γίνονται για την «επόμενη μέρα» στην εταιρεία. Κινήσεις οι οποίες διασυνδέονται και με το ρόλο της Rothschild η οποία έχει αναλάβει ρόλο χρηματοοικονομικού συμβούλου για τα Folli. Ρόλος, ο οποίος επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, σχετίζεται και με την προσπάθεια ανεύρεσης στρατηγικών ή και κεφαλαιακών εταίρων στην εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

    Κατά μια εκδοχή, το ταξίδι του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου στο Ντουμπάι ήταν ενταγμένο στο πλαίσιο αυτής της ευρύτερης αναζήτησης «συμμάχων.»  Όπως είναι γνωστό στο Ντουμπάι εδρεύουν fund Αράβων κυβερνητικών αξιωματούχων ενώ χρησιμοποιούν ως έδρα το Εμιράτο και διεθνή χαρτοφυλάκια. Τουλάχιστον επί του παρόντος φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο κάποιο από τα διεθνή fund να θελήσει να «συμπλεύσει» με την πλευρά Κουτσολιούτσου, χωρίς ακόμα να έχει βρεθεί η άκρη για το τι έχει γίνει μέσα στην εταιρεία, η οποία προ τριμήνου είχε χαρακτηριστεί «σάπιο μήλο» από το αμερικανικό fund QCM το οποίο και άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» για όσα έχουν ακολουθήσει έως τώρα.

    Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην παρούσα φάση και λόγο των όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα Folli Follie αντιμετωπίζουν και πρόβλημα ρευστότητας. Αν και η ίδια η εταιρεία το αρνείται αυτό, εντούτοις φαίνεται ότι η πίεση σε κεφάλαια κίνησης είναι έντονη καθώς αρκετοί από τους αντισυμβαλλόμενους με την εταιρεία (προμηθευτές κλπ) ζητούν άμεσους χρηματικούς διακανονισμούς.

    Ουδείς μπορεί να γνωρίζει με ποιους ήρθε σε επαφή στο Ντουμπάι ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και τι μπορεί να συζήτησε. Το γεγονός πάντως ότι έμεινε για σχεδόν μια εβδομάδα δείχνει να πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντικό ταξίδι. Αν και κάτι τέτοιο μόνο από τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν μπορεί να πιστοποιηθεί…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποκαλυπτικό: Ανακάλεσε την έκθεση ελέγχου των Folli Follie ο ορκωτός λογιστής Γ. Βαρθαλίτης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιωάννης Τσιγκουνάκης: Ποιος είναι ο άνθρωπος των «ειδικών (νομικών) αποστολών» για Folli και Κουτσολιούτσο

    MH ΧΑΣΕΤΕ: Folli Follie: Σε νέα μέγγενη ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος – Αποζημιώσεις θα ζητήσουν οι ομολογιούχοι



    ΣΧΟΛΙΑ