• Business

    Αντώνης Σβορώνος (Unibios): Μειώνουμε τα κόστη μας και σχεδιάζουμε εξαγορά στη Δυτική Ευρώπη

    Αντώνης Σβορώνος, Πρόεδρος Unibios

    Αντώνης Σβορώνος, Πρόεδρος Unibios


    Τους όρους για μια πιο αποδοτική χρονιά φέτος έχει εξασφαλίσει η Unibios, μετά την πώληση μεγάλου μέρους του βιομηχανικού της ακινήτου στον Βόλο.

    Ειδικότερα, η εταιρεία προχώρησε στην πώληση μεγάλο μέρους του ακινήτου, 39 από τα 65 σχεδόν στρέμματα του συνόλου εισπράττοντας 4 εκ. ευρώ.

    Με μέρος από αυτά τα έσοδα αυτά αποπλήρωσε τη συμφωνία sale and lease back που είχε με την Eurobank για το ακίνητο, βελτιώνοντας τη ρευστότητά της και μειώνοντας τα χρηματοοικονομικά της έξοδα. Ειδικότερα, αποπλήρωσε στην Eurobank 2,5 εκ. ευρώ και έτσι μείωσε κατά 50.000 ευρώ τις μηνιαίες δαπάνες για το ακίνητο.

    Όπως αναφέρει στο mononews.gr o Πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας, της Αντώνης Σβορώνος, «Αποφασίσαμε να αξιοποιήσουμε το μέρος του ακινήτου στο Βόλο που δεν χρησιμοποιούσαμε για να μειώσουμε τις ετήσιες δαπάνες μας και να αυξήσουμε τη ρευστότητά μας. Αφού πληρώσαμε το Sale and Lease Back μας έμεινε και 1,5 εκ. ευρώ από την πώληση του ακινήτου για να μπορούμε να προχωρήσουμε και μόνοι μας σε κάποια εξαγορά. Με τον τρόπο αυτό δεν χρειαζόμαστε στρατηγικό επενδυτή, μπορούμε να προχωρήσουμε αυτόνομα, εξασφαλίζοντας όλη την αξία για τους μετόχους μας».

    Σημειώνεται ότι από τα 25 στρέμματα που έμειναν στην εταιρεία τα 19 στρέμματα ανήκουν πλέον στη θυγατρική της Unibios, Watera και τα υπόλοιπα 8 στρέμματα στην Unibios.

    Στα σχέδια της εταιρείας, είναι να επεκτείνει τη δραστηριότητά της στο εξωτερικό, αυτή τη φορά στη Δυτική Ευρώπη.

    Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της εταιρείας, σήμερα εξετάζεται κάποια πιθανή εταιρεία αλλά ακόμη είναι πολύ νωρίς για να είναι βέβαιο ότι θα ολοκληρωθεί κάποια συμφωνία.

    «Εδώ και ένα χρόνο μέτοχός μας με 1% και μέλος στο ΔΣ είναι ο κ. Karl Michael Millauer, ο οποίος είναι καλός γνώστης της διεθνούς αγοράς στη διαχείριση νερού, και μαζί σχεδιάζουμε την ανάπτυξή της Unibios στο εξωτερικό, με τα ανταγωνιστικά προϊόντα της εταιρείας», σημειώνει ο κ. Σβορώνος.

    Για το 2023 η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση μεγεθών, με έσοδα κοντά στα 13 εκ. ευρώ από 11 εκ. ευρώ το 2022.

    Ποια είναι η Unibios

    Unibios A.E. προέκυψε τον Ιούνιο του 2008 από την μετατροπή της παραδοσιακής βιομηχανικής εταιρίας ΒΙΟΣΩΛ ΑΒΕ σε εταιρία Συμμετοχών. Το νέο όνομα της εταιρίας εκφράζει πληρέστερα τις δραστηριότητες του Ομίλου, ο οποίος μεταλλάχθηκε από μια εταιρία που ασχολείτο με τις παραδοσιακές δραστηριότητες της οικοδομής και των κατασκευών, σε έναν Όμιλο που καλύπτει τις τεχνολογίες για την αειφόρο και υπεύθυνη χρήση του νερού, της ενέργειας και την Πράσινη Οικονομία γενικότερα

    Η κύρια θυγατρική του ομίλου είναι η εταιρία Watera International με έδρα στο Λουξεμβούργο. Η εταιρία ενσωματώνει σήμερα της δραστηριότητες που αναπτύσσει ο όμιλος στο χώρο της επεξεργασίας του νερού. Η εταιρία είναι παρούσα μέσω των θυγατρικών της σε πέντε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει εγκαταστήσει συστήματα επεξεργασίας νερού σε πολλές χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής (EMEA zone). Το νερό είναι ο σημαντικότερος φυσικός πόρος για την ανθρώπινη ζωή και για την οικονομική δραστηριότητα, στοιχείο ανταγωνισμού και καθοριστικός παράγοντα για την ανάπτυξη.

    Η Watera International δραστηριοποιείται στον τομέα της επεξεργασίας νερού για να προσφέρει λύσεις στα προβλήματα της έλλειψης νερού. Η υποβάθμιση της ποιότητας του νερού είναι παγκόσμιο φαινόμενο και συνακόλουθα οι υπηρεσίες και η τεχνογνωσία της επεξεργασίας του νερού αξιοποιούνται σε ευρύτατες γεωγραφικές περιοχές.

    Διαβάστε επίσης:

    Unibios: Επιστροφή στην κερδοφορία το α ‘ εξάμηνο – Αύξηση πωλήσεων κατά 47,3%

    Φυσικό Αέριο: Πού οφείλεται η αύξηση 30% στην κατανάλωση το 2024- Αύξηση εισαγωγών από Ρωσία

    Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης: Eπενδύσεις 50 δισ. για την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση στις εκπομπές άνθρακα κτηρίων και



    ΣΧΟΛΙΑ