• Business

    Ant Group: Η Κίνα εξετάζει της αναβίωση της IPO του κολοσσού του δισεκατομμυριούχου Jack Ma

    • Bloomberg
    Jack Ma

    Jack Ma


    Οι κινεζικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο αναβίωσης της αρχικής δημόσιας προσφοράς (IPO) της Ant Group, συμφερόντων του δισεκατομμυριούχου Jack Ma, εξέλιξη που αποτελεί ένδειξη της σταδιακής χαλάρωσης της καταστολής της τεχνολογικής βιομηχανίας στην Κίνα.

    Σύμφωνα με το bloomberg, πρόκειται για ένα από τα πιο ξεκάθαρα σημάδια ότι το Πεκίνο χαλαρώνει μετά από περισσότερο από ένα χρόνο τις ρυθμιστικές πιέσεις στον κλάδο τεχνολογίας, που οδήγησαν στην εξανέμιση σχεδόν 2 τρισ. δολαρίων της χρηματιστηριακής αξίας του από τον Φεβρουάριο του 2021.

    Οι κινεζικές μετοχές πραγματοποίησαν ισχυρά ράλι στο Χονγκ Κονγκ και τη Νέα Υόρκη αυτή την εβδομάδα μετά την είδηση ​​για πιθανή ολοκλήρωση της έρευνας για την Didi Global και για μια σειρά από εγκρίσεις νέων παιχνιδιών.

    Recent rebound puts US-listed Chinese stocks above key technical levels

    Η Ρυθμιστική Επιτροπή Κινητών Αξιών της Κίνας έχει συστήσει μια ομάδα για την επανεκτίμηση των σχεδίων πώλησης μετοχών του γίγαντα του fintech Ant, αναφέρει το Bloomberg.

    Οι αρχές πλησιάζουν επίσης στο τελικό στάδιο της έκδοσης της πολυαναμενόμενης άδειας της Ant, με βάση την οποία θα ελέγχεται περισσότερο σαν τράπεζα.

    Υπενθυμίζεται ότι η Ant Group είχε καταθέσει αίτηση διπλής εισαγωγής στο Χονγκ Κονγκ και στην αγορά STAR της Σαγκάης το 2020, προτού η Κίνα αναστείλει ξαφνικά την IPO της εταιρείας αξίας 37 δισ. δολαρίων. Αυτό σηματοδότησε την αρχή της ρυθμιστικής καταστολής της Κίνας που σάρωσε τον τομέα του διαδικτύου της χώρας.

    Η Alibaba κατέχει περίπου το 1/3 της Ant.

    Ενώ αρκετοί αναλυτές στρατηγικής έχουν άλλαξαν στάση σε bullish από τα τέλη του 2021, επικαλούμενοι τη φθηνή αποτίμηση και τις προσδοκίες για καλύτερη πολιτική από την Κίνα, ένα βιώσιμο ράλι στον κλάδο τεχνολογίας φαινόταν άπιαστο, με τα ριμπάουντ να διαρκούν μόλις λίγες μέρες. Η Goldman Sachs και η Jefferies ήταν από τους πρώτους που πίστεψαν στην ανάκαμψη μόλις είδαν τον τεχνολογικό δείκτη Hang Seng να διολισθαίνει σε νέα χαμηλά.

    Τα νέα της Ant «είναι ένα σημάδι ότι οι ρυθμιστικές αρχές τηρούν τη δέσμευσή τους να τερματίσουν την καταστολή των τεχνολογικών πλατφορμών, εξέλιξη που θα βελτιώσει το κλίμα στον κλάδο», δήλωσε ο Marvin Chen, αναλυτής στο Bloomberg Intelligence. «Η πιθανή αναβίωση της δημόσιας προσφοράς της Ant μπορεί επίσης να βοηθήσει στη στήριξη των χρηματοπιστωτικών αγορών στην περιοχή καθώς η δραστηριότητα συγκέντρωσης κεφαλαίων έχει στερέψει φέτος».

    Alibaba's US-listed shares have risen 56% from March low
    Οι μετοχές της Alibaba που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 56% από τα χαμηλά του Μαρτίου

    Οι κινεζικές τεχνολογικές μετοχές ξεπέρασαν τις αντίστοιχες των ΗΠΑ στις πρόσφατες συνεδριάσεις, με τον Nasdaq Golden Dragon Index να υποχωρεί 11% φέτος, σε σύγκριση με την πτώση 23% που έχει σημειώσει ο Nasdaq 100.

    Διαβάστε ακόμη:

    Alibaba: Πώς εξανεμίστηκαν 344 δισ. δολάρια από την κεφαλαιοποίηση του τεχνολογικού κολοσσού



    ΣΧΟΛΙΑ