• Business

    Αγγελική Φράγκου: Άσχημα νέα για τη Navios Acquisition

    Αγγελική Φράγκου Navios ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος Navios Maritime Partners


    Σκούρα τα πράγματα για τη ναυτιλιακή Navios Maritime Acquisition Corp., συμφερόντων της κ. Αγγελικής Φράγκου, η οποία ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της για το δεύτερο τρίμηνο του 2016, το οποίο έληξε στις 30 Ιουνίου. Η εταιρεία δεν ανταποκρίθηκε στις προβλέψεις των αναλυτών της Wall Street, σε αντίθεση με το πρώτο τρίμηνο του έτους που είχε εμφανίσει θετικά και βελτιωμένα αποτελέσματα.

    Η εισηγμένη στη Νέα Υόρκη ναυτιλιακή (στο δείκτη NYSE) ανακοίνωσε ότι κατέγραψε κέρδη ύψους 12,2 εκ. δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, έναντι κερδών ύψους 26,4 εκ. δολαρίων το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2015. Πρόκειται για μια σημαντική απόκλιση, τόσο από τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου του 2015 όσο και από τα αποτελέσματα που εμφάνισε η ναυτιλιακή το πρώτο τρίμηνο του 2016, όταν είχε καταγράψει καθαρά έσοδα ύψους 23,8 εκ. δολαρίων.

    Εκείνη την περίοδο μάλιστα, ο Amit Mehrotra, της Deutsche Bank, είχε δηλώσει πως οι ισχυρές επιδόσεις της Navios Acquisition θα συνεχίζονταν και για τους επόμενους μήνες του έτους, κάτι που όμως δε συνέβη ποτέ, από τη στιγμή που τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου της εταιρείας της κ. Φράγκου είναι τουλάχιστον απογοητευτικά.

    Επιπλέον, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 0,08 δολάρια, ένα ποσό που είναι οριακά κάτω από το όριο που θέτει η Wall Street, το οποίο είναι διαμορφωμένο στα 0,10 δολαρίων/μετοχή.

    Η κ. Αγγελική Φράγκου προχώρησε σε δηλώσεις για τα αποτελέσματα που εμφάνισε η Navios Acquisition: “Η εταιρεία κατέγραψε καθαρά έσοδα ύψους 12,2 εκ. δολαρίων ή έσοδα 0,08 δολαρίων ανά μετοχή για το δεύτερο τρίμηνο του 2016, έναντι 36 εκ. δολαρίων και 0,23 δολάρια/μετοχή που είχε καταγράψει κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του έτους. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και η διανομή κερδών ύψους 1,3 εκ. δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο του 2016 από τα συνολικά 7,4 εκ. δολάρια το πρώτο μισό του έτους. Επίσης, προχωρήσαμε στη διανομή μερίσματος ύψους 0,05 δολαρίων ανά μετοχή για το τρίμηνο, γεγονός που οδήγησε σε αποδόσεις μερίσματος της τάξεως του 13% σε ετήσια βάση”.

    Η κ. Φράγκου, κατανοώντας τη σοβαρότητα της κατάστασης και θέλοντας να παρέχει στήριξη στην εταιρεία της, συνέχισε λέγοντας ότι “Η Navios Acquisition διαθέτει και διαχειρίζεται 38 πλοία με μέσο όρο ηλικίας τα 5,4 έτη, που όλα τους συμβάλλουν στη διατήρηση των ταμειακών ροών της εταιρείας. Έχουμε ναυλώσει το 98,2% του στόλου μας για το 2016 καθώς και το 56,6% για το 2017, ενώ τα λειτουργικά μας κόστη έχουν ρυθμιστεί μέχρι τα μέσα του 2018, σε τιμές που κυμαίνονται 11% κάτω από το μέσο όρο της αγοράς, κάτι που έχουμε καταφέρει σε συνεργασία με την μητρική Navios Holdings”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/akoma-epta-tanker-tou-wilbur-ross-stin-norient/68068

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/ine-parangelies-tanker-vlcc-nea-tasi-stin-agora/63785

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/giati-o-melissanidis-efige-apo-tin-aegean-olo-paraskinio/68008



    ΣΧΟΛΙΑ