• Business

    Ανδρέας Ανδρεάδης: Επένδυση ύψους 24,2 εκ. ευρώ για τον Όμιλο Σάνη

    ανδρέας ανδρεάδης

    Ανδρέας Ανδρεάδης, επιχειρηματίας Ομίλου Σάνη


    Νέα στρατηγική επένδυση σχεδιάζει να υλοποιήσει ο επιχειρηματίας και πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, στη Σάνη της Χαλκιδικής, περιοχή στην οποία δραστηριοποιείται επιχειρηματικά με το πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα Sani Resort. Η φιλόδοξη αυτή επένδυση, το κόστος της οποίας θα ανέλθει στα 24,2 εκ. ευρώ, αφορά την κατασκευή μιας νέας πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας κατηγορίας 5 αστέρων και δυναμικότητας 136 κλινών, η οποία θα ανεγερθεί σε μια έκταση 41 στρεμμάτων που ανήκει στον Όμιλο Σάνη.

    Οι εργασίες της κατασκευής του νέου ξενοδοχείου αναμένεται να ξεκινήσουν εκτός απροόπτου την 1η Οκτωβρίου του 2016 και να ολοκληρωθούν εντός του χειμώνα. Οι εργασίες όμως δεν θα περιοριστούν στην κατασκευή του νέου 5άστερου ξενοδοχείου, αλλά θα περιλαμβάνουν και μεγάλες προσθήκες και βελτιώσεις στις ήδη υπάρχουσες μονάδες του συγκροτήματος.

    Οι εγκαταστάσεις του Sani Resort – το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις μονάδες Sani Beach, Sani Asterias, Porto Sani, Sani Club αλλά και τη μαρίνα πολυτελών σκαφών αναψυχής Sani Marina – βρίσκονται σε μια έκταση μεγέθους 2.000 στρεμμάτων στη Σάνη της Χαλκιδικής.

    sani club
    Το ξενοδοχείο Sani Club του Sani Resort

    Το νέο πολυτελές ξενοδοχείο που θα χτιστεί θα είναι κατηγορίας 5 αστέρων και η ονομασία του θα είναι “Sani Dunes”. Θα διαθέτει 136 δωμάτια και σουίτες – για την ακρίβεια, 56 δίκλινα και family δωμάτια αλλά και 80 junior suites και panorama junior suites – όπως επίσης και τρία εστιατόρια, ένα κτήριο με σκεπαστή πισίνα και μεγάλες εγκαταστάσεις spa.

    Ο κ. Ανδρεάδης έχει εξασφαλίσει όλες τις άδειες που απαιτούνται και ο Όμιλος Σάνη αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες ανέγερσης της ξενοδοχειακής μονάδας τον ερχόμενο Οκτώβριο, με το χρονοδιάγραμμα των εργασιών να έχει ολοκληρωθεί εγκαίρως (εντός 8,5 μηνών) ώστε το ξενοδοχείο να τεθεί σε λειτουργία και να υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες του στα μέσα του Ιουνίου του 2017.

    Σύμφωνα με τον Όμιλο Σάνη, το νέο πολυτελές ξενοδοχείο θα έχει αμιγώς οικογενειακό χαρακτήρα καθώς θα σχεδιαστεί έτσι ώστε να απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά με ηλικία άνω των 12 ετών.

    Ο κ. Ανδρεάδης σχεδιάζει επίσης και την υλοποίηση ενός επενδυτικού προγράμματος ύψους 13,5 εκ. ευρώ που αφορά την ανακαίνιση της ξενοδοχειακής μονάδας Sani Club, εντός της χειμερινής σεζόν και παράλληλα με την ανάπτυξη του Sani Dunes. Η ανακαίνιση του Sani Club θα περιλαμβάνει την εκ νέου σχεδίαση και επέκταση των 45 junior suites καθώς και την κατασκευή επιπλέον 16 σουιτών που θα περιλαμβάνουν ιδιωτική πισίνα.

    sani marina
    Η Sani Marina, η μαρίνα πολυτελών σκαφών αναψυχής του συγκροτήματος Sani Resort

    Ακόμα, στο Sani Club θα προστεθούν και ένα καινούριο εστιατόριο, ένα μπαρ καθώς και μια πισίνα μόνο για ενήλικες όπως επίσης και ένα κτήριο με εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα.

    Υπενθυμίζεται σε αυτό το σημείο ότι το Sani Resort και η Ikos Resorts έχουν συγχωνευθεί σε έναν κοινό όμιλο, διατηρώντας παράλληλα την ξεχωριστή και αυτόνομη λειτουργία τους.

    Η εταιρεία Ikos διαθέτει και διαχειρίζεται δύο ξενοδοχεία στην περιοχή της Χαλκιδικής, τα Ikos Oceania και Ikos Olivia, ενώ σχεδιάζει την υλοποίηση νέων επενδύσεων ύψους 11,2 εκ. ευρώ που αφορούν την πλήρη ανακαίνιση και των 298 δωματίων της μονάδας Ikos Oceania.

    Οι βασικοί μέτοχοι στον Όμιλο που διαχειρίζεται τα εμπορικά σήματα Sani και Ikos είναι οι κ.κ. Σταύρος και Ανδρέας Ανδρεάδης, ενώ σε αυτόν συμμετέχουν και επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζονται οι οίκοι Oaktree Capital Management, Goldman Sachs Asset Management και Hermes GPE.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/voutia-70-stis-parangelies-neon-plion-apo-tous-ellines-efoplistes-sto-a-examino/66891



    ΣΧΟΛΙΑ