• Business

    «Ανασχηματισμός» στην Ελλάκτωρ πριν την τακτική γενική συνέλευση, ο Ευθ. Μπουλούτας στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Ευθύμιος Μπουλούτας


    Αλλαγές στην ανώτατη διοίκηση της Ελλάκτωρ αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες με τον Ευθύμιο Μπουλούτα,  σήμερα στη θέση του προέδρου δύο θυγατρικών, της Άκτωρ Παραχωρήσεις και της Ηλέκτωρ, να αναλαμβάνει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου αφού προηγουμένως επιλεγεί  μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

    Ο Άρης Ξενόφος θα παραμείνει στον Όμιλο (και στο ΔΣ) αναλαμβάνοντας διαφορετικά καθήκοντα. Πηγές κοντά στη Reggeborgh Invest σημειώνουν σχετικά ότι η σημερινή διοίκηση τοποθετήθηκε με κύρια ευθύνη να δώσει τη μάχη για τον έλεγχο του Ομίλου όπως και έκανε.

    Ευρύτερες αλλαγές θα γίνουν κατά την τακτική γενική συνέλευση στο τέλος Ιουνίου με συμπλήρωση του ΔΣ που σήμερα είναι πενταμελές και με συμμόρφωσή του με το νέο θεσμικό πλαίσιο για την εταιρική διακυβέρνηση. Αλλαγές θα γίνουν και στα ΔΣ των θυγατρικών εταιρειών.

    Ο κ. Μπουλούτας είναι κυρίως γνωστός και από τις υψηλόβαθμες θέσεις που κατείχε παλιότερα σε διάφορες εταιρείες της MIG, αλλά και ως επικεφαλής της.

    Διαθέτει περίπου 25 χρόνια εμπειρίας στον τραπεζικό τομέα, στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, στο Private Equity και σε αναδιαρθρώσεις μεγάλων εταιρειών σε διάφορους βιομηχανικούς κλάδους, όπως o κλάδος Τροφίμων, Αερομεταφορών, Υγείας, Ναυτιλίας, Πληροφορικής και Real Estate.

    Ειδικότερα, έχει διατελέσει Partner στην Grant Thornton, διευθύνων σύμβουλος της Marfin Ivestment Group (MIG), διευθύνων σύμβουλος της Marfin Popular Bank, γενικός διευθυντής της Eurobank ως υπεύθυνος διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Τράπεζας, διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Asset Management και διευθύνων σύμβουλος της Ιονικής Αμοιβαίων Κεφαλαίων.

    Έχει επίσης διατελέσει πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου στις εταιρείες Δέλτα, Μπάρμπα Στάθης, Goody’s, Everest, CNP Insurance, αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ολυμπιακής Αεροπορίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στις εταιρείες Vivartia, Attica Group, EFG Bank Λουξεμβούργου, EFG Private Bank και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. Επίσης έχει υπάρξει μέλος της διευθύνουσας επιτροπής του Ομίλου Υγεία.

    Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος από το Massachusetts Institute of Technology Stanford, και Διπλώματος Πολιτικού Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.



    ΣΧΟΛΙΑ