• Business

    Άμστερνταμ: Χάος στο αεροδρόμιο Schiphol – Η KLM αναγκάστηκε να ακυρώνει δεκάδες πτήσεις για να αποτραπεί κοσμοσυρροή!

    • NewsRoom


    Η KLM ακύρωσε δεκάδες πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ αυτό το Σαββατοκύριακο, έπειτα από μια έκκληση που απηύθυνε ο αερολιμένας στις αεροπορικές εταιρείες ζητώντας τους να μειώσουν τον αριθμό των ταξιδιωτών, προκειμένου να αποτραπεί μια πιθανή κοσμοσυρροή, ανακοίνωσε σήμερα η ολλανδική αεροπορική εταιρεία.

    «Από τη μία, οι ακυρώσεις πρέπει να συμβάλουν στο αίτημα του Σίπχολ να διατηρηθούν διαχειρίσιμες οι διαδικασίες που μπορούν να γίνουν στο αεροδρόμιο λόγω της έλλειψης του προσωπικού εκεί», είπε η KLM, την ώρα που το αεροδρόμιο είναι γεμάτο εδώ και ημέρες.

    «Από την άλλη, αυτές οι ακυρώσεις στο πρόγραμμα πτήσεων της KLM συμβάλλουν στο να μειωθεί ο φόρτος εργασίας» των εργαζομένων της εταιρείας, διευκρίνισε η KLM σε ένα δελτίο τύπου.

    Έως αυτήν τη στιγμή, η KLM έχει ακυρώσει 47 πτήσεις για αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή. Είκοσι οκτώ πτήσεις μετ’ επιστροφής ακυρώθηκαν σήμερα.

    Το Σίπχολ, το πλέον πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ευρώπης αναφορικά με τις κινήσεις αεροσκαφών το 2019, με περισσότερους από 70 εκατομμύρια ταξιδιώτες εκείνη τη χρονιά, είδε τους αριθμούς αυτούς να καταρρέουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

    Όμως, αφού η Ολλανδία ήρε τους περισσότερους περιορισμούς κατά της Covid-19 στα μέσα Μαρτίου, ο αριθμός των επιβατών δεν σταματά να αυξάνεται.

    Το περασμένο Σάββατο, πρώτη ημέρα των σχολικών διακοπών για πολλούς μικρούς Ολλανδούς κι ενώ αναμενόταν κορύφωση του αριθμού των επιβατών, οι χειριστές αποσκευών της KLM πραγματοποίησαν στάση εργασίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη προσωπικού και τις πολλές ώρες εργασίας.

    Το χάος που προκλήθηκε ήταν τέτοιο στο Σίπχολ το περασμένο Σάββατο που το αεροδρόμιο αναγκάστηκε να ζητήσει από τους επιβάτες να μην μεταβαίνουν σε αυτό.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης:

    New York Times: Η ΕΕ επεξεργάζεται σχέδιο για σταδιακό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο



    ΣΧΟΛΙΑ