• Business

    Αμερικανικός όμιλος πολυκαταστημάτων ετοιμάζεται να κηρύξει πτώχευση

    • NewsRoom

    Neiman Marcus


    Ο Αμερικανικός όμιλος πολυκαταστημάτων Neiman Marcus πρόκειται να κηρύξει πτώχευση πολύ σύντομα, ακόμα και εντός της εβδομάδας, αποτελώντας την πρώτη μεγάλη εταιρεία του κλάδου της αμερικανικής αγοράς που θα υποκύψει στην ύφεση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με το Foxbusiness.com.

    Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η εταιρεία αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της για ένα δάνειο εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, που θα της επιτρέψει να συνεχίσει ορισμένες από τις δραστηριότητές της, κατά τη διαδικασία της πτώχευσής της. Επίσης, αρκετοί από τους 14.000 συνολικά υπαλλήλους της έχουν απολυθεί.

    Η αίτηση πτώχευσης ενδέχεται να ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών, αν και αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει λίγο περισσότερο χρόνο, αναφέρουν πηγές. Τις προηγούμενες ημέρες, η εταιρεία πέτυχε τον διακανονισμό μέρους των χρεών της, καταφέρνοντας έτσι να κερδίσει λίγο χρόνο.

    Οι πηγές δεν θέλησαν να κατονομαστούν, επειδή η διαδικασία είναι εμπιστευτική, ενώ κανείς από τους ιδιοκτήτες της δεν θέλησε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

    Η κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού οδήγησε στο κλείσιμο των καταστημάτων της εταιρείας, ενώ οι online παραγγελίες δεν ήταν αρκετές για να αντισταθμίσουν τις απώλειες από το κλείσιμο των φυσικών καταστημάτων της.

     



    ΣΧΟΛΙΑ