• Business

    Amazon: Στα 121,23 δισ. δολάρια τα έσοδα στο δεύτερο τρίμηνο – Πόσο της κόστισε η επένδυση στη Rivian

    • NewsRoom
    Andy Jassy

    Andy Jassy, CEO Amazon


    Καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο αλλά και αισιόδοξες προοπτικές για το τρίτο δημοσίευσε η Amazon, αμέσως μετά το κλείσιμο της Wall Street.

    Ειδικότερα, τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 121,23 δισ. δολάρια έναντι εκτίμησης για  119,09 δισ. δολάρια. Τα έσοδα από   Υπηρεσίες Ιστού της Amazon διαμορφώθηκαν στα  19,7 δισ. δολάρια  (εκτίμηση  19,56 δισ. δολάρια) ενώ τα έσοδα από διαφημίσεις στα  8,76 δισ. δολάρια (εκτίμηση για 8,65 δισ. δολάρια).

    Η Amazon είπε ότι αναμένει να δημοσιεύσει έσοδα τρίτου τριμήνου μεταξύ  των 125 και 130 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που αντιπροσωπεύει ανάπτυξη 13% έως 17%. Οι αναλυτές ανέμεναν πωλήσεις 126,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τη Refinitiv.

    Η εταιρεία αντιμετώπισε το πρόβλημα του υψηλότερου του αναμενόμενου κόστους, καθώς η επέκταση λόγω της πανδημίας άφησε την εταιρεία με υπερβολικό αριθμό εργαζομένων και υπερβολική χωρητικότητα αποθήκης.

    «Παρά τις συνεχιζόμενες πληθωριστικές πιέσεις στα κόστη καυσίμων, ενέργειας και μεταφοράς, σημειώνουμε πρόοδο στα πιο ελεγχόμενα κόστη που αναφέραμε το προηγούμενο τρίμηνο, βελτιώνοντας ιδιαίτερα την παραγωγικότητα του δικτύου εκπλήρωσής μας», δήλωσε ο CEO Andy Jassy σε δήλωση.

    Η Amazon κατέγραψε ζημία 3,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την επένδυσή της στη Rivian μετά την πτώση των μετοχών της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων κατά 49% το δεύτερο τρίμηνο. Αυτό ανεβάζει τη συνολική ζημία από την επένδυση φέτος σε 11,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Λόγω της απομείωσης της Rivian, οι εκτιμήσεις των αναλυτών διέφεραν δραματικά, καθιστώντας δύσκολη τη σύγκριση των πραγματικών αποτελεσμάτων.

    H μετοχή της εταιρείας σημειώνει άνοδο άνω του 12% στην μετασυνεδριακή διαδικασία.



    ΣΧΟΛΙΑ