• Business

    Amazon: Ο Τζεφ Μπέζος αποχωρεί από την θέση του CEO

    • NewsRoom
    Τζεφ Μπεζος

    Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon


    Ο Τζεφ Μπέζος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη θέση του CEO της Amazon.

    O CEO της Amazon Web Services, Άντι Τζέισι (Andy Jassy ) θα αντικαταστήσει τον Τζεφ Μπέζος στη θέση του επικεφαλής της Amazon στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Ο Μπέζος πάντως θα παραμείνει ως εκτελεστικός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Amazon.

    O Τζεφ Μπέζος ίδρυσε την Amazon το 1994 και έκτοτε τη μεταμόρφωσε από ένα διαδικτυακό βιβλιοπωλείο σε ένα mega online παγκόσμιο πωλητή. Τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, η Amazon ξεπέρασε το όριο του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων σε χρηματιστηριακή αξία. Πλέον η εταιρεία αξίζει πάνω από  1,6 τρισεκατομμύρια δολάρια.

    Ο Τζέισι έγινε μέλος της Amazon το 1997 και ηγήθηκε της ομάδας cloud των Υπηρεσιών Web της Amazon από την ίδρυσή της. Το AWS συνεχίζει να χαρίζει ένα μεγάλο μέρος των κερδών του Amazon

    Η είδηση για την αλλαγή στην ηγεσία της Amazon ήρθαν λίγο μετά την δημοσίευση των εταιρικών αποτελεσμάτων για το τέταρτο τρίμηνο του 2020, όπου η εταιρεία  ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 100 δισ. δολάρια σε έσοδα. Η AWS ​​ανέφερε αύξηση εσόδων κατά 28% για το τέταρτο τρίμηνο.



    ΣΧΟΛΙΑ