• Business

    Alphabet: Δίνει για πρώτη φορά μέρισμα μετά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα τριμήνου

    • NewsRoom
    Ο CEO της Alphabet, Σουντάρ Πιτσάι

    Ο CEO της Alphabet, Σουντάρ Πιτσάι


    Άλμα 12% καταγράφει στις ηλεκτρονικές μετασυνεδριακές συναλλαγές η μετοχή της Alphabet, καθώς η μητρική εταιρεία της Google ανακοίνωσε αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών και ταυτόχρονα ανακοίνωσε το πρώτο της μέρισμα.

    Ειδικότερα, η Alphabet κατέγραψε στο τρίμηνο καθαρά κέρδη 1,89 δολάρια ανά μετοχή, έναντι εκτιμήσεων για 1,51 δολάρια ανά μετοχή. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 57% στα 23,66 δισεκατομμύρια δολάρια από 15,05 δισεκατομμύρια δολάρια ή 1,17 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.

    Την ίδια ώρα τα έσοδά της διαμορφώθηκαν στα 80,54 δισ. δολάρια, αυξήθηκαν κατά 15% από 69,79 δισεκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα και έναντι εκτιμήσεων για 78,59 δισ. δολάρια. Πρόκειται για την μεγαλύτερη αύξηση από τις αρχές του 2022.

    Η Alphabet ανέφερε ότι το διοικητικό της συμβούλιο ενέκρινε μέρισμα 20 σεντς ανά μετοχή που θα καταβληθεί στις 17 Ιουνίου. Η εταιρεία είπε ότι «σκοπεύει να πληρώσει τριμηνιαία μερίσματα σε μετρητά στο μέλλον». Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως  το διοικητικό συμβούλιο της ενέκρινε την επαναγορά επιπλέον 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετοχές.

    Στα επιμέρους αποτελέσματα, η Alphabet ανακοίνωσε πως τα έσοδα από διαφημίσεις YouTube διαμορφώθηκαν στα 8,09 δισ.  δολάρια έναντι αναμενόμενων 7,72 δισ. δολαρίων, ενώ τα έσοδα από το Google Cloud έφτασαν τα  9,57 δισ. δολάρια έναντι αναμενόμενων 9,35 δισεκατομμυρίων.

    Διαβάστε επίσης

    Epsilon Net: Στα 12 ευρώ το προσφερόμενο τίμημα της δημόσιας πρότασης για το 37,08% των μετοχών

    ΟΠΑΠ: Στις 9 Μαΐου η έναρξη καταβολής του υπόλοιπου μερίσματος 0,58 ευρώ ανά μετοχή

    Ξενοδόχοι εναντίον Δούκα για τα σχέδια αύξησης τελών



    ΣΧΟΛΙΑ