• Business

    Alphabet: Απογοήτευσε με τα αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου

    • NewsRoom
    Ο CEO της Alphabet, Σουντάρ Πιτσάι

    Ο CEO της Alphabet, Σουντάρ Πιτσάι


    Κατώτερα των εκτιμήσεων ήταν τα αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου που ανακοίνωσε μετά το κλείσιμο της Wall Street η Alphabet, την Πέμπτη. Μάλιστα, η μετοχή της, η οποία είχε κλείσει με άνοδο άνω του 7,2%, υποχωρεί με απώλειες μεγαλύτερες του 6% στη μετασυνεδριακή διαδικασία.

    Η μητρική της Google ανακοίνωσε κέρδη 1,05 δολάρια ανά μετοχή  έναντι εκτιμήσεων για 1,18 δολάρια ανά μετοχή, ενώ τα έσοδά της διαμορφώθηκαν στα 76,05 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι 76,53 δισ. που προέβλεπαν οι αναλυτές.

    Τα έσοδα από διαφημίσεις στο YouTube διαμορφώθηκαν στα  7,96 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι αναμενόμενων 8,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 8,63 δισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο έτος, ενώ τα έσοδα  του Google Cloud στα 7,32 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι των αναμενόμενων 7,43 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Εκτός από τη συνολική μείωση των δαπανών για διαφημίσεις, το YouTube αντιμετωπίζει επίσης αυξημένο ανταγωνισμό από το TikTok σε βίντεο σύντομης μορφής.

    Η εταιρεία ανέφερε πως αναμένει επιβάρυνση μεταξύ 1,9 και 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κυρίως στο πρώτο τρίμηνο του 2023, αναφορικά με τις απολύσεις 12.000 εργαζομένων που ανακοίνωσε τον Ιανουάριο. Αναμένει επίσης να επιβαρυνθεί με κόστος περίπου 500 εκατομμυρίων δολαρίων, που σχετίζονται με μειωμένους χώρους γραφείων το 1ο τρίμηνο και προειδοποίησε ότι είναι πιθανές άλλες χρεώσεις ακίνητης περιουσίας στο μέλλον.

    Η εταιρεία είπε ότι έχασε 1,49 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχικούς τίτλους κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

    Διαβάστε επίσης:

    Wall Street: Άλμα άνω του 3% για τον Nasdaq στις 12.000 μονάδες με πρωταγωνίστρια την Meta



    ΣΧΟΛΙΑ