• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Άλμα άνω του 3% για τον Nasdaq στις 12.000 μονάδες με πρωταγωνίστρια την Meta

    • NewsRoom
    O CEO του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ

    O CEO του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ


    Με την Meta να οδηγεί την άνοδο για τις τεχνολογικές μετοχές, ο Nasdaq κατάφερε να πρωταγωνιστήσει για μια ακόμα ημέρα στη Wall Street, με τους επενδυτές να στρέφουν το ενδιαφέρον τους από τις ανακοινώσεις των επενδυτών στα αποτελέσματα των τεχνολογικών μετοχών.

    Μάλιστα, με το κλείσιμο της ημέρας, οι Apple, Amazon και Alphabet ανακοίνωσαν τα αποτελέσματά τους για το προηγούμενο τρίμηνο.

    Πάντως, ο Dow Jones έκλεισε στις 34.053,94 μονάδες με απώλειες -0,11%. Αντίθετα ο S&P 500 ολοκλήρωσε στις 4.179,76 μονάδες με άνοδο 1,47%, ενώ ο Nasdaq εκτοξεύθηκε στις 12.200,82 μονάδες με άνοδο 3,25%

    Μεγάλη πρωταγωνίστρια της ημέρας ήταν η Meta η οποία ανακοίνωσε αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου υψηλότερες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, χάρη στην ισχυρή ζήτησης για διαφημίσεις. Τα έσοδα για το τέταρτο τρίμηνο ήταν 32,2 δισεκατομμύρια δολάρια, πάνω από τις τις εκτιμήσεις της Wall Street για 31,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Η εταιρεία εμφάνισε σημάδια ανάκαμψης μετά τη χειρότερη χρονιά στην ιστορία της. Το Facebook, το κορυφαίο κοινωνικό δίκτυο της Meta, εξακολουθεί να αναπτύσσεται και τώρα έχει περισσότερους από 2 δισεκατομμύρια χρήστες καθημερινά, περισσότερο από 70 εκατομμύρια σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Η Meta προέβλεψε επίσης έσοδα 26 έως 28,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο, προβλέψεις που αντιστοιχούν στις εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για 27,25 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία αύξησε επίσης το ποσό επαναγοράς ιδίων μετοχών κατά 40 δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία προστίθενται στα 10,9 δισεκατομμύρια δολάρια που απομένουν από προηγούμενα προγράμματα επαναγοράς.

    Η Meta ανέφερε επίσης ότι τα έξοδα του 2023 θα είναι λιγότερα από ότι προβλεπόταν προηγουμένως. Τα έξοδα για το έτος θα είναι 89 έως 95 δισεκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τετάρτη. Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει να μειώσει τις ανησυχίες των επενδυτών ότι η εταιρεία κάνει υπερβολικές δαπάνες για τις φιλοδοξίες της εικονικής πραγματικότητας.

    Κάπως έτσι, η εταιρεία είδε τη μετοχή της να κλείνει την Πέμπτη με άνοδο 23,28% στα 188,77 δολάρια.

    Το ράλι τις Meta παρέσυρε τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, με τις Alphabet και Amazon να κλείνουν με άνοδο 7,28% και 7,38%  αντίστοιχα. Στο +4,69% έκλεισε η  Microsoft, σημειώνοντας τη καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του Dow Jones, ενώ στο +3,85% έκλεισε η Intel και στο +3,71% η Apple.

    Στα μάκρο της ημέρας, οι αιτήσεις για έναρξη καταβολής επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα  ανήλθαν σε 183.000, μειωμένες κατά 3.000 από τις 186.000 που είχαν προηγηθεί. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Απρίλιο. Η αγορά εκτιμούσε ότι οι αιτήσεις θα αυξηθούν σε 200.000.

    Οι επενδυτές αναμένουν τώρα τη μηνιαία έκθεση της Παρασκευής για την αγορά εργασίας από το Υπουργείο Εργασίας. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal αναμένουν ότι ο ρυθμός δημιουργίας θέσεων εργασίας θα έχει επιβραδυνθεί στις 187.000 τον Ιανουάριο, από 223.000 κατά τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα.



    ΣΧΟΛΙΑ