• Business

    Alpha Trust Ανδρομέδα: Επιστροφή κεφαλαίου 0,75 ευρώ ανά μετοχή

    ALPHA TRUST: Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο

    Φαίδων Θεόδωρος Ταμβακάκης, συνιδρυτής και αντιπρόεδρος Alpha Trust, λογοτέχνης


    Επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,75 ευρώ ανά μετοχή αποφάσισε η Τακτική Γενική Συνέλευση της ALPHA TRUST-ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ., η οποία διεξήχθη στις 22 Ιουνίου.

    Η επιστροφή κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσό των 300.852 ευρώ, με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 14,50 ευρώ σε 13,75 ευρώ.

    Την ίδια ώρα η ΓΣ ενέκρινε τη σύσταση Επιτροπής Υποψηφιοτήτων για μέλη Δ.Σ., η οποία θα αποτελείται από τα μη εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ, καθώς και την έναρξη προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών της εταιρείας μέχρι 10% του εκάστοτε συνόλου τους.

    Όπως αναφέρθηκε από τη διαχειρίστρια ALPHA TRUST: “Η δύσκολη συγκυρία της πανδημίας δημιούργησε επενδυτικές ευκαιρίες, οι οποίες μακροπρόθεσμα εκτιμάται ότι θα αποδώσουν. Αρκετές είναι οι εταιρείες με ελκυστικές αποτιμήσεις, που και κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς και παρά τη σημαντική μείωση του ΑΕΠ που αναμένεται, εκτιμούμε ότι θα καταφέρουν να μετριάσουν τις απώλειες που προέκυψαν ή και ακόμη σε περιορισμένες περιπτώσεις, θα καταφέρουν να βελτιώσουν τις οικονομικές τους επιδόσεις. Σε αυτό το εξαιρετικά σύνθετο περιβάλλον, όπου η κανονικότητα επανέρχεται σταδιακά, αλλά οι αβεβαιότητες διατηρούνται, η ALPHA TRUST-ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. η μοναδική πλέον εταιρεία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου στο Χ.Α., παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην επενδυτική της στρατηγική η οποία βασίζεται στην παρακολούθηση θεμελιωδών μεγεθών των εταιρειών και συνεχίζει να αποτελεί το κατάλληλο επενδυτικό μέσο για τη μακροπρόθεσμη δημιουργία υπεραξίας στον μέτοχο.”

    Υψηλή απόδοση εσωτερικής αξίας

    Η εταιρεία ALPHA TRUST-ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. είναι εισηγμένη από το 2001 στο Χ.Α. και διαχρονικά η εσωτερική αξία της μετοχής είναι υψηλότερη από την απόδοση του δείκτη Συνολικής Απόδοσης του Γενικού Δείκτη Χ.Α.

    Η απόδοση της εσωτερικής αξίας ανά μετοχή από την έναρξη (25/7/2000) μέχρι και τις 29/5/2020 ανέρχεται σε 37,46% και την αλλαγή της Επενδυτικής Στρατηγικής (24/10/2011) σε 78,28%, ενώ ο Δείκτης Συνολικής Απόδοσης Γενικού Δείκτη Χ.Α. καταγράφει απόδοση -70,17% και 3,56% αντίστοιχα.

    Η μετοχή της ALPHA TRUST-ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ., με εσωτερική αξία 24,3382 ευρώ στις 19/06/2020, διαπραγματευόταν στο Χρηματιστήριο Αθηνών με έκπτωση (discount) -16,18%.



    ΣΧΟΛΙΑ