• Business

    Αlpha Bank, Viva Wallet: Υπόθεση για δύο η κάρτα Freedom Pass

    Αlpha Bank, Viva Wallet: Υπόθεση για δύο η κάρτα Freedom Pass

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    H Alpha Bank και  Viva Wallet είναι οι δύο υποψήφιοι που υπέβαλαν τις προσφορές τους χθες  για τον διαγωνισμό για την προπληρωμένη κάρτα freedom pass, που ανταμείβει με 150 ευρώ σε ταξιδιωτικές υπηρεσίες τους νέους 18-25 ετών που επιλέγουν να εμβολιαστούν.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και οι δύο υποψήφιοι πληρούν τα κριτήρια που έχει θέσει η προκήρυξη, μπορούν και οι δύο να μοιραστούν το έργο.

    Η πρόσκληση ενδιαφέροντος δημοσιεύτηκε  το βράδυ της Δευτέρας 5/7/2021 και ο χρόνος για υποβολή προτάσεων ήταν 3 ημέρες.

    Στους εν δυνάμει ενδιαφερόμενους θα μπορούσε να είναι οι τράπεζες Eurobank και Alpha Bank που έχουν σύνδεση με Applepay κάτι που είναι στις απαιτήσεις της προκήρυξης.

    Παρά  το μικρό χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο έπρεπε οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις προτάσεις τους, κάτι που όπως ανέφεραν πληροφορίες από συστημική τράπεζα, δυσκόλευε τη συμμετοχή τους, τελικά η Alpha Bank απέδειξε ότι διαθέτει την ευελιξία και την ταχύτητα να ανταποκριθεί στην πρόσκληση.

    Σημειώνεται ότι η Alpha Bank τα τελευταία χρόνια δίνει έμφαση στην ψηφιακή της παρουσία και πριν 9 μήνες ανακοίνωσε τον πλήρη ανασχεδιασμό του myAlpha Wallet, του ψηφιακού πορτοφολιού για συσκευές Android παρέχοντας στους πελάτες της μεγαλύτερη ασφάλεια, ευκολία και ταχύτητα στις πληρωμές τους. Με το  myAlpha Wallet οι πελάτες μπορούν να ολοκληρώνουν τις αγορές τους στα τερματικά αποδοχής καρτών (POS), οπουδήποτε στον κόσμο, από το κινητό τους τηλέφωνο, εντελώς ανέπαφα και ανεξαρτήτως ποσού συναλλαγής, με ένα απλό ξεκλείδωμα της συσκευής (π.χ. μέσω δακτυλικού αποτυπώματος).

    Η τροπολογία Πιερρακάκη

    Τροπολογία πέντε άρθρων κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σχετικά και με το freedom pass.Η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση, εντάσσεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος.

    H τροπολογία ρυθμίζει ζητήματα σχετικά με τη χρήση του Ψηφιακού Πιστοποιητικού Covid-19 που βεβαιώνει τον εμβολιασμό του χρήστη του, θεσπίζει την καταβολή του voucher των 150 ευρώ («freedom pass») σε κάθε νέο 18 έως 25 ετών που θα ολοκληρώσει την πρώτη δόση του εμβολιασμού του (ή σε περίπτωση μονοδοσικού εμβολίου, τη μόνη δόση).
    Η τροπολογία ορίζει πως το ποσό αυτό θα μπορεί να δαπανηθεί μονάχα για την πραγματοποίηση αγορών ή λήψη υπηρεσιών από τουριστικές, πολιτιστικές ή μεταφορικές επιχειρήσεις.
    Διαβάστε επίσης

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ