• Business

    Alpha Bank: Στα 2 ευρώ η νέα μετοχή μετά το reverse split

    • NewsRoom
    Δημήτριος Μαντζούνης. Ετών 68. Διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank

    Δημήτριος Μαντζούνης. Διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank


    Την επίσημη ανακοίνωση για την τιμή της μετοχής της ΑΜΚ, η οποία καθορίστηκε χθες μετά τη συνεδρίαση του ΤΧΣ, εξέδωσε η Alpha Bank. Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η τράπεζα αναφέρει:

    Η Alpha Bank ανακοινώνει ότι την 17 Νοεμβρίου 2015 ολοκλήρωσε μέσω της διαδικασίας βιβλίου προσφορών την άντληση κεφαλαίων Ευρώ 1.553 εκατ. διά της προσφοράς νέων κοινών μετοχών εκδόσεώς της προς ειδικούς και άλλους επιλέξιμους επενδυτές, ως αποτέλεσμα της ισχυρής ζητήσεως από θεσμικούς επενδυτές. Η εν λόγω Προσφορά, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα της Ασκήσεως Διαχειρίσεως Παθητικού (Liability Management Exercise), ολοκληρώνει το Σχέδιο Κεφαλαιακής Ενισχύσεως της Τραπέζης, με την κάλυψη αποκλειστικά από ιδιώτες επενδυτές των συνολικών κεφαλαιακών αναγκών ποσού Ευρώ 2.563 εκατ., όπως αυτές προσδιορίσθηκαν υπό το Δυσμενές Σενάριο κατά τη Συνολική Αξιολόγηση από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (ΕΕΜ).

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τραπέζης, με τη σύμφωνη γνώμη του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) δυνάμει του άρθρου 7 παρ. 5 (α) του ν. 3864/2010, όρισε την τιμή διαθέσεως σε Ευρώ 0,04 ανά νέα μετοχή (ή Ευρώ 2,00 ανά νέα μετοχή μετά τη συνένωση (reverse split) των υφισταμένων μετοχών της με αναλογία 50 προς 1.

    1). Η Τράπεζα έχει συνάψει σύμβαση αναδοχής, η οποία τίθεται εν ισχύει με την οριστικοποίηση της τιμής και της τελικής κατανομής των νέων μετοχών προς τους επενδυτές και κατόπιν της επιβεβαιώσεως από το Euro Working Group ότι οι προϋποθέσεις για την απελευθέρωση των κεφαλαίων του προγράμματος που αφορούν στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών θα έχουν πληρωθεί, ως αναμένεται, έως και την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015. Η Alpha Bank θα ενημερώσει προσηκόντως το επενδυτικό κοινό για το αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα πιστώσεως των νέων μετοχών.

    Οι Citigroup Global Markets Limited και J.P. Morgan Securities plc ενεργούν ως Joint Global Coordinators και, από κοινού με την Barclays Bank PLC, ως Joint Bookrunners. Οι BNP PARIBAS, COMMERZBANK, Nomura International plc και Keefe, Bruyette & Woods της εταιρίας Stifel Company ενεργούν ως Co-Lead Managers. Οι Alpha Finance, Axia Ventures Group και η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος ενεργούν ως Σύμβουλοι της Alpha Bank.



    ΣΧΟΛΙΑ