• Business

    Alpha Bank: Έκτακτη σύσκεψη ΤΧΣ με UniCredit για να ανακοινωθεί η προσφορά που δίνουν οι Ιταλοί

    Ηλίας Ξηροχάκης (ΤΧΣ) - Βασιλικής Λαζαράκου (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς)

    Ηλίας Ξηροχάκης (ΤΧΣ) – Βασιλικής Λαζαράκου (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς)


    Conference call πραγματοποιήθηκε στις 18.00 μεταξύ της διοίκησης του ΤΧΣ και της διοίκησης της Unicredit προκειμένου να συμφωνήσουν για το περιεχόμενο της επιστολής που θα αποστείλουν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

    Αυτό γίνεται για να ξεμπλοκάρει η διαδικασία και να επιστρέψει η διαπραγμάτευση της μετοχής της Alpha Bank στο Χρηματιστήριο. Νωρίτερα σε επικοινωνία του mononewsgr με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τονίστηκε ότι θα πρέπει το ΤΧΣ να στείλει λεπτομέρειες για τη συμφωνία με την ιταλική τράπεζα.

    Μάλιστα, είπαν ότι η τιμή για την απόκτηση του 9% είναι εμπιστευτική, άρα δεν είναι απαιτούμενη προϋπόθεση να περιλαμβάνεται στην ανακοίνωση του Ταμείου προς την Επιτροπή η οποία έχει και τον τελικό λόγο για να άρει την αναστολή της διαπραγμάτευσης.

    Από την πλευρά όμως του ΤΧΣ τονίστηκε στο mononews.gr ότι οι Ιταλοί πρέπει να δώσουν το πράσινο φως στο Ταμείο να ανακοινωθεί η τιμή με βάση την οποία θα γίνει το  deal. Όλα είναι ανοιχτά για το πότε θα αρθεί η αναστολή.

    Διαβάστε επίσης

    UniCredit: Ποια είναι η ισχυρή τράπεζα που έκλεισε το deal με την Alpha Bank

    JP Morgan – UBS: Τι σημαίνει η συγχώνευση στη Ρουμανία και η στρατηγική συνεργασία στην Ελλάδα για UniCredit και Alpha Bank

    Εργαζόμενοι Alpha Bank: Ιστορική η συμφωνία με τη UniCredit



    ΣΧΟΛΙΑ