• Business

    Alitalia: Έπεσε η αυλαία για την αεροπορική – Η συγκινητική αναγγελία της τελευταίας πτήσης

    • NewsRoom
    Alitalia


    Η Ιταλία αποχαιρέτησε την ναυαρχίδα της, την αεροπορική εταιρεία Alitalia, η οποία πραγματοποίησε την τελευταία της πτήση έπειτα από 74 χρόνια λειτουργίας.

    Η πτήση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15/10 από τη Ρώμη προς το Κάλιαρι σηματοδότησε το τέλος εποχής για την εταιρεία, η οποία τα τελευταία 20 χρόνια αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες, και έχει κοστίσει στο ιταλικό κράτος περί τα 13 εκατ. ευρώ.


    Η Ιταλία ενέκρινε τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας, της Italia Trasporto Aereo (ITA), η οποία θα στεγάσει τα περιουσιακά στοιχεία της αεροπορικής, αλλά θα απασχολήσει μόλις 2.800 εργαζομένους της Alitalia, γεγονός που αφήνει άνεργους 7.000 πολίτες. Επιπλέον, οι μισθοί θα περικοπούν μέχρι και σχεδόν κατά 50%. Ένας κυβερνήτης της Alitalia έπαιρνε, μεικτά, περίπου 12.000 ευρώ. Το ποσό αυτό, στην νέα εταιρία, περιορίζεται στις 6.200 ευρώ. Οι αεροσυνοδοί και ιπτάμενοι, κατά μέσο όρο, θα περάσουν από 2.600 ευρώ, στα 1.680.

    Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την συγκινητική αναγγελία της τελευταίας αυτής πτήσης, εν μέσω χειροκροτημάτων από τους επιβάτες:

    @mimmarusso_Ciao ciao Alitalia ✈️🇮🇹👋🏼 #alitalia #bittersweet #ultimovoloalitalia #alitalia #flight #volo #italia #roma #cagliari #ciaociao #fyp♬ suono originale – mimmarusso_

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

    Alitalia: Τίτλοι τέλους στις 15 Οκτωβρίου, δίνει τη θέση της στην νέα κρατική αεροπορική Ita

     



    ΣΧΟΛΙΑ