• Business

    Αλέξης Πανταζής (Hellas Direct): Έρχονται νέα deals

    Αλέξης Πανταζής, Hellas Direct


    Νέα deals περιμένει το επόμενο διάστημα, ο συνιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής της ασφαλιστικής Hellas Direct Αλέξης Πανταζής, όπως αναφέρει μιλώντας στο mononews.

    Αναφερόμενος στην νέα επιτυχία της ασφαλιστικής εταιρείας να μπει στη λίστα FT 1000 των Financial Times, με τις 1000 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ευρώπη, ο κ. Πανταζής τόνισε ότι το 2023 ξεκίνησε πολύ δυνατά για την Hellas Direct, ενώ επεσήμανε πως βλέπει πολύ θετικά στοιχεία τόσο στην οικονομία όσο και ειδικότερα στον ασφαλιστικό κλάδο.

    Μιλώντας για το μέλλον της εταιρείας, ο κ. Πανταζής τόνισε ότι στην Ελλάδα η Hellas Direct μεγαλώνει με διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης και βλέπει προοπτικές κερδοφόρας ανάπτυξης και στο digital (direct και aggregators), όπως και στα δίκτυα διαμεσολάβησης τα οποία εκσυγχρονίζονται και εξελίσσονται.

    Για τις επενδύσεις που έρχονται, ο κ. Πανταζής τόνισε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα περιμένει νέες εξαγορές και συγχωνεύσεις στην Ελλάδα, καθώς υπάρχει ευρύ πλαίσιο για τέτοιες κινήσεις και πως σύντομα αναμένεται να ανακοινωθούν νέα μεγάλα deals. Επίσης αξίζει να τονιστεί ότι η εταιρεία έχει ήδη ανοίξει τις δραστηριότητές της και στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ρουμανία, όπου διέκρινε μια ευκαιρία να επεκταθούν στο χώρο των διαδικτυακών πωλήσεων στην ρουμανική αγορά.

    Αυτή τη στιγμή η Hellas Direct βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα, διαθέτοντας πάνω από 250.000 πελάτες και 56 εκατ. ευρώ σε κεφάλαια.

    Για την ασφαλιστική αγορά στην Ελλάδα, ο κ. Πανταζής τόνισε βλέπει θετικά στοιχεία, ωστόσο υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης. Συγκεκριμένα τόνισε ότι ο φονικός σεισμός στην γειτονική Τουρκία πριν μερικές εβδομάδες, έδειξε την ανάγκη ότι ως χώρα πρέπει να κάνουμε κάτι για την ασφάλιση για φυσικές καταστροφές, γεγονός που όπως επισημαίνει αποτελεί πάγιο αίτημα εδώ και χρόνια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας.

    Η Hellas Direct στη λίστα των Financial Times

    Πριν από 4 ημέρες ανακοινώθηκε ότι η ασφαλιστική εταιρία Hellas Direct κέρδισε για τέταρτη διαδοχική χρονιά μία θέση στη λίστα FT 1000 των Financial Times με τις 1.000 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες στην Ευρώπη για το 2023.

    Είναι η 7η χρονιά που οι Financial Times συντάσσουν τη λίστα FT 1000, με βάση στοιχεία από τη Statista. Στη φετινή κατάταξη αξιολογήθηκε ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των εσόδων από το 2018 έως το 2021. Όπως σημειώνουν οι FT, η έρευνα δημοσιεύεται τη στιγμή που ο πόλεμος στην Ουκρανία μπαίνει στον δεύτερο χρόνο του, ωστόσο προφανής είναι ο αντίκτυπος του κορονοϊού. Ουσιαστικά καταγράφεται πόσες επιχειρήσεις κατάφεραν ανοδική πορεία παρά την πανδημία- ή, σε κάποιες περιπτώσεις, λόγω αυτής.

    Η ασφαλιστική εταιρία Hellas Direct δραστηριοποιείται σε Ελλάδα, Κύπρο και Ρουμανία παρέχοντας ασφάλεια αυτοκινήτου, μηχανής και κατοικίας. Στηρίζεται από δυνατούς επενδυτές, μεταξύ άλλων την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ) και τον Διεθνή Οργανισμό Χρηματοδότησης (IFC – μέλος της Παγκόσμιας Τράπεζας).

    Στα τέλη του 2021 η Hellas Direct έκανε το πρώτο βήμα στην παροχή οικονομικών υπηρεσιών, πέραν των ασφαλιστικών που ήδη παρέχει, λανσάροντας το wallet+, το ηλεκτρονικό πορτοφόλι χρηματοδότησης όλων των αναγκών κινητικότητας.

    Διαβάστε επίσης:

    Εθνική Τράπεζα: Στο 5,04% το ποσοστό της Capital Group Companies

    Στα 4,8 δισ. ευρώ η παραγωγή ασφαλίστρων το 2022



    ΣΧΟΛΙΑ