• Business

    Αλεξιάδης:Δεν υπάρχει περίπτωση να να φορολογήσουμε τη ναυτιλία

    Τρύφων Αλεξιάδης Βουλευτης ΣΥΡΙΖΑ, πρώην Αναπλ.Υπουργός Οικονομικών


    Στη φορολογία της ναυτιλίας δεν υπάρχει plan b και δεν επεξεργαζόμαστε κανένα σχέδιο χ,ψ,ω, σημείωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός κ. Τ.Αλεξιάδης απο το βήμα του ναυτιλιακού συνεδρίου.

    Σε όλους τους τόνους ο υπουργός υπογράμμισε τη μεγάλη συμβολή της ναυτιλίας στα δημόσια έσοδα, και εξήγησε ότι βασικό κριτήριο για τη φορολόγηση ειναι η επίπτωσης γης στην ανταγωνιστικότητας της. “Δεν υπάρχει περίπτωση να αυξηθεί η φορολόγηση στη ναυτιλια, με κίνδυνο να πληγεί η ανταγωνσιτικοτητα της και επομένως τα δημόσια έσοδα και αντίστοιχα να ωφεληθούν τα δημόσια έσοδα άλλων χωρών”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Συμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε, σημείωσε, η φορολογική επιβάρυνση στη ναυτιλία έχει αυξηθεί απο το 2013, ενω την ίδια στιγμή μελετώντας τις φορολογικές διατάξεις άλλων ευρωπαϊκών χωρών διαπιστώνουμε ότι χώρες που μας κουνούν το δάχτυλο έχουν ειδικές φορολογικές διατάξεις πιο ευνόικες.

    “Το ζήτημα του φορολογικού ανταγωνισμού στην ΕΕ πρέπει να συζητηθεί με σαφήνεια σε επίπεδο Ευρώπης, και να τεθούν τα θέματα των φορολογικών παραδείσων γιατί δεν γινεται να μας κουνάνε το δάχτυλο και να μας κατηγορούν για φοροδιαφυγή χώρες που στην επικράτειας τους τρέφουν φορολογικής παραδέισους όπου κρύβονται τα λεφτά σ φοροδιαφυγής”.

     

     

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ