• Ελλάδα

    Τρ. Αλεξιάδης: «Με τη ΣΕΚΑΠ παίχτηκε παιχνίδι…»

    • NewsRoom

    Τρύφων Αλεξιάδης. Ετών 58. Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών


    Στην υπόθεση της ΣΕΚΑΠ παίχτηκαν παιχνίδια και υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Τρύφων Αλεξιάδης, σε δηλώσεις του σχετικά με την υπόθεση της πολύπαθης καπνοβιομηχανίας που έχει εξαγοραστεί από τον όμιλο του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.

    Όπως είπε ο κ. Αλεξιάδης, η ΣΕΚΑΠ είχε κάνει λαθρεμπόριο και της επιβλήθηκε πρόστιμο. Ωστόσο το πρόστιμο ανακοινώθηκε στον νέο ιδιοκτήτη μετά την αγορά. Εδώ παίχτηκε κάποιο παιχνίδι, υποστήριξε, συμπληρώνοντας ότι πρέπει να αποδοθούν ευθύνες γιατί η ΣΕΚΑΠ ανήκε στο Δημόσιο.

    «Κάποιοι κράτησαν στοιχεία στο συρτάρι τους», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7.

    Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, οι υπηρεσίες έπρεπε κατά την αγοραπωλησία να δουν τα οικονομικά στοιχεία και τυχόν εκκρεμότητες της εταιρείας. Από τη στιγμή που ήξεραν αλλά δεν έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες έχουν ευθύνες, πρόσθεσε.

    Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Πολιτεία πρέπει να παρέμβει στο θέμα γιατί η συγκεκριμένη εταιρεία αφορά τη Θράκη, αλλά μπορεί να παίξει ρόλο και στην προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότησης της χώρας.

    Μάλιστα, ο κ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε και στον όμιλο Σαββίδη, λέγοντας ότι ο νέος ιδιοκτήτης έχει ευθύνη μόνο στην περίπτωση που έχει ενημερωθεί, αλλά αυτό δεν έγινε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Κραυγή αγωνίας» από τους εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ: «Άδικο για εμάς και την Θράκη»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Χτύπημα» 38 εκατ. ευρώ στον Ιβάν Σαββίδη – Στον αέρα η ΣΕΚΑΠ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΣΕΚΑΠ: Πώς η καπνοβιομηχανία οδηγείται σε αναγκαστική πτώχευση



    ΣΧΟΛΙΑ