• Business

    Αλέξανδρος Εξάρχου (ΑΚΤΩΡ): Στο 20% η πορεία στο εργοτάξιό μας στο Πάτρα-Πύργος – Είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος

    Αλέξανδρος Εξάρχου, CEO Intrakat - Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών - Χριστίνα Αλεξοπούλου, Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών - Νίκος Ταχιάος, Υφυπουργός Υποδομών

    Αλέξανδρος Εξάρχου, CEO Intrakat – Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών – Χριστίνα Αλεξοπούλου, Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών – Νίκος Ταχιάος, Υφυπουργός Υποδομών


    Τη διαπίστωση ότι η ΑΚΤΩΡ προχωράει πιο γρήγορα σε σχέση με τα άλλα δύο τμήματα στο Πάτρα-Πύργος έκανε προ ολίγου η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, η οποία βρίσκεται σε όλα τα τμήματα που κατασκευάζει η κοινοπραξία ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-ΑΚΤΩΡ-ΑΒΑΞ).

    Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός Υποδομών και μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας βρέθηκε μαζί με τους υφυπουργούς Νίκο Ταχιάο και Χριστίνα Αλεξοπούλου στο εργοτάξιο του τμήματος Καραίικα-Γαστούνη που έχει αναλάβει η ΑΚΤΩΡ και ενημερώθηκε από το Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας, κ. Αλέξανδρο Εξάρχου και τον Γενικό Διευθυντή, κ. Τάσο Αρανίτη.

    Ο ισχυρός άνδρας της Intrakat ανέφερε ότι όσον αφορά το Πάτρα-Πύργος η ΑΚΤΩΡ είναι εντός χρονοδιαγράμματος. Πρόσθεσε, ότι στόχος είναι το υπουργείο να αισθάνεται ασφάλεια σχετικά με τα όσα υπόσχεται, ενώ παραδέχθηκε ότι το υπουργείο είναι συνεπές, γεγονός και το οποίο εκτιμάται ιδιαίτερα.

    Ικανοποίηση Χρήστου Σταϊκούρα

    Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των εργασιών ο κ. Αρανίτης επεσήμανε ότι τα τεχνικά έργα θα έχουν ολοκληρωθεί έως τον Μάιο του 2024 και τα χωματουργικά θα είναι έτοιμα μέχρι τον Νοέμβριο, ενώ το έργο θα είναι έτοιμο έως τον Απρίλιο του 2025.

    Η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές Νίκος Ταχιάος κατά την επίσκεψή τους στα εργοτάξια του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα-Πύργος
    Η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές Νίκος Ταχιάος κατά την επίσκεψή τους στα εργοτάξια του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα-Πύργος

    Μάλιστα, επεσήμανε ότι υπάρχει αισιοδοξία ότι το έργο μπορεί να έχει παραδοθεί έως και ένα μήνα νωρίτερα.

    Χρήστος Σταϊκούρα και Χριστίνα Αλεξοπούλου
    Χρήστος Σταϊκούρα και Χριστίνα Αλεξοπούλου

    Από την πλευρά του ο Υπουργός Υποδομών σχολίασε:

    «Η εικόνα που είχαμε από τις υπηρεσίες του υπουργείου ήταν το ποσοστό ολοκλήρωσης του τμήματος ήταν χαμηλότερο του 10% και πλέον έχετε υπερβεί το 20%. Έχουμε βάλει έναν στόχο για την παράδοση του 50% σε όλο το έργο μέχρι τον Ιούνιο και 75% μέχρι το Δεκέμβριο του 2024. Νομίζω ότι αυτό είναι απολύτως εφικτό.

    Τα χρονοδιαγράμματα που παρουσιάσατε είναι και συμβατικά εντός περιόδου. Είστε συνεπείς σε αυτό το έργο, και χαίρομαι γιατί κάνετε το ίδιο και στο Μετρό Θεσσαλονίκης.

    Αλλά και εμείς είμαστε αρκετά συνεπείς απέναντι σας. Όπως έχουμε από τη πρώτη στιγμή που αναλάβαμε στο υπουργείο υποδομών δημόσιος και ιδιωτικός τομέας πρέπει να πηγαίνουν χέρι-χέρι.

    Εσείς με τα έργα και εμείς ως προς τις υποχρεώσεις καθώς υπάρχουν από πλευράς εργαζόμενοι και προμηθευτές που πρέπει να πληρωθούν και έχουμε κάποια πρώτα δείγματα καλής συνεργασίας και έχουμε αρκετά έργα μπροστά μας».

    Διαβάστε επίσης:

    Μετρό Θεσσαλονίκης: Το νέο πετυχημένο στοίχημα του Αλέξανδρου Εξάρχου – Τι είπαν Ταχιάος και Κουρέτας

    ΟΑΣΑ: Στα 45 εκατ. ευρώ η αμοιβή στην ΚΤΕΛ Α.Ε για την απευθείας ανάθεση το 2024

    ΒΟΑΚ: Χωρίς απουσίες η αξιολόγηση των τεχνικών προσφορών των τριών



    ΣΧΟΛΙΑ