• Business

    ΑΚΤΩΡ: Παραδόθηκε στην κυκλοφορία το LOT2 του αυτοκινητοδρόμου Sebes-Turda

    • NewsRoom
    Παναγιωτόπουλος ΑΚΤΩΡ

    Χρήστος Παναγιωτόπουλος, Πρόεδρος της ΑΚΤΩΡ


    Ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής της Ρουμανίας με τη σφραγίδα του Κατασκευαστικού Βραχίονα του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

    Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα οδικά έργα της Ρουμανίας, το τμήμα 2 (Lot2) του αυτοκινητόδρομου Sebes – Turda, παρέδωσε στα τέλη Νοεμβρίου η ΑΚΤΩΡ, εταιρεία του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, στις αρμόδιες αρχές της Ρουμανίας.

    Στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε τέλη Νοεμβρίου, ο Sorin Grindeanu, Υπουργός Μεταφορών της Ρουμανίας, ο Cristian Pistol, Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Εταιρείας Υποδομών της χώρας και η Διοίκηση της ελληνικής κατασκευαστικής εταιρείας ΑΚΤΩΡ ανακοίνωσαν την έναρξη του Lot2 του αυτοκινητόδρομου Sebes – Turda, μήκους 24,5 χλμ., το οποίο ενώνει τις ομώνυμες περιοχές εξυπηρετώντας και συνδέοντας κατά αυτό τον τρόπο όλη την γεωγραφική απόσταση από την περιοχή του Sibiu έως το Cluj.

    Με αφορμή τα εγκαίνια του αυτοκινητόδρομου, ενός έργου που αποτελεί ορόσημο για τις υποδομές της Ρουμανίας, ο Πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Στρατηγός Nicolae Ciuca, συνεχάρη όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την ολοκλήρωση του έργου υπογραμμίζοντας ότι: «Η ανάπτυξη των οδικών υποδομών στη Ρουμανία αποτελεί βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης. Δημιουργεί μακροπρόθεσμα οφέλη και εξασφαλίζει τη διασύνδεση πολλών περιοχών με ποιότητα, ασφάλεια και μεγαλύτερη ταχύτητα. Συγχαίρω όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην ολοκλήρωση του έργου και εύχομαι κάθε επιτυχία για τη συνέχεια.»

    ακτωρ

    Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΑΚΤΩΡ, κ. Χρήστος Παναγιωτόπουλος δήλωσε: «Η Ρουμανία ήταν και θα παραμείνει μία περιοχή σημαντικής προτεραιότητας για την ΑΚΤΩΡ ενώ θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε όλα τα έργα και τις συμβάσεις που βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό ανάπτυξη και σε εξέλιξη. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την ολοκλήρωση της υποδομής αυτής γιατί καταφέραμε, υπό αρκετά δύσκολες συνθήκες, να παραδώσουμε ένα άρτιο και σύγχρονο έργο – ορόσημο για τη χώρα. Η ΑΚΤΩΡ, κάνει συνεχή και σταθερά βήματα επαναφοράς σε τροχιά ανάκαμψης και ανακτά τη θέση που της αξίζει στην ελίτ των κατασκευαστικών εταιρειών, εστιάζοντας πλέον σε συγκεκριμένες αγορές, όπως είναι η Ελλάδα και η Ρουμανία, με στόχο τη δημιουργία άρτιων έργων πνοής που αναβαθμίζουν τις υποδομές και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω το Υπουργείο Μεταφορών και την Εταιρείας Διαχείρισης Εθνικών Υποδομών της Ρουμανίας για τη στήριξη, την άψογη συνεργασία και τον επαγγελματισμό τους.»

    ακτωρ

    Ο αυτοκινητόδρομος Sebes – Turda Lot2 έρχεται να προστεθεί σε μία ευρύτερη λίστα καινοτόμων έργων υποδομής της ΑΚΤΩΡ στη χώρα, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως το Lot 3 της Περιφερειακής Οδού Βουκουρεστίου (Bucharest Ring Road), και τα έργα αναβάθμισης σιδηροδρομικών δικτύων όπως τα τμήματα Lot 1. Brasov-Apata και Lot 3. Cata-Sighisoara, το σιδηροδρομικό τμήμα Lot 2 Apata-Cata αλλά και η αποκατάσταση του υποτμήματος 2c της Gurasada, συνολικού προϋπολογισμού €682 εκατ.

    Διαβάστε επίσης:

    Ψυττάλεια: Κλείνει ο διαγωνισμός «σήριαλ» – ΑΚΤΩΡ και ΑΒΑΞ επίσημα οι ανάδοχοι

    Ελλάκτωρ: Δημόσια επιστολή Μπάκου-Καϋμενάκη στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να προστατευθούν οι θεσμοί εποπτείας της αγοράς

    Χόλτερμαν (Ελλάκτωρ): Ο «Βγενόπουλος της Ολλανδίας», οι απειλές και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς



    ΣΧΟΛΙΑ