• Business

    Akazoo: Νέα επίθεση του QCM αποκαλύπτει κι άλλη σύνδεση με την Globo

    • NewsRoom


    Μετά τις αιχμές που άφησε εναντίον του πρώην οικονομικού διευθυντή της Akazoo, το fund Quintessential Capital Management (QCM) συνεχίζει να δημοσιεύει έγγραφα σε βάρος της εταιρείας, στρέφοντας τώρα το στόχαστρό του στον νυν οικονομικό διευθυντή (CFO), Petrus (Pierre) Schreuder.

    Σύμφωνα με το QCM, ο νυν CFO της Akazoo ανέλαβε επισήμως καθήκοντα το 2018.

    Πριν από αυτό και, συγκεκριμένα, από το 2010 μέχρι το 2017 ήταν director στην RBC Capital Markets.

    Υπήρξε όμως και εντεταλμένος σύμβουλος (Nominated Advisor ή NomAd) για την Globo, εταιρεία που αποδείχθηκε απάτη, καθώς διαπιστώθηκε ότι εξαπατούσε τους μετόχους της, χρησιμοποιώντας ένα δίκτυο εικονικών εταιρειών-πελατών της μέσω των οποίων διόγκωνε τα έσοδά της.

    Σημειώνεται ότι σκοπός του NomAd είναι να ελέγχει μια εταιρεία εισηγμένη στην Εναλλακτική Αγορά (AIM) του Λονδίνου, όπως ήταν η Globo.

    Το QCM υποστηρίζει πως, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο της Globo, το 2015, ο Pierre Schreuder λειτουργούσε ως εντεταλμένος σύμβουλος εκπροσωπώντας την RBC Capital Markets.

    Και σημειώνει: «Ο CFO της Akazoo απέτυχε να εκπληρώσει το καθήκον του ως NomAd. Ως αποτέλεσμα, οι μέτοχοι της Globo Plc έχασαν το 100% της επένδυσής τους λόγω μιας απάτης που δεν εντοπίστηκε».

    H QCM, τέλος, αναφέρει ότι ενδεχομένως να δημοσιεύσει και άλλα έγγραφα σχετικά με την Akazoo στο μέλλον.



    ΣΧΟΛΙΑ