• Business

    Globo: Παύση της δίωξης για τους Παπαδημητρακόπουλο και Γρυπάρη

    • NewsRoom

    Κωστής Παπαδημητρακόπουλος, Ιδρυτής Globo


    Η βρετανική ρυθμιστική αρχή Financial Conduct Authority (FCA) απέσυρε τα εντάλματα σύλληψης για τον πρώην CEO Κωνσταντίνο Παπαδημητρακόπουλο και τον πρώην οικονομικό διευθυντή Δημήτρη Γρυπάρη της Globo plc.

    Σημειώνεται πως τον Φεβρουάριο του 2019, η FCA πέτυχε την έκδοση εγχώριων και ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης για τους κ.κ. Παπαδημητρακόπουλο και Γρυπάρη και επεδίωξε την έκδοσή τους από την Ελλάδα για να αντιμετωπίσουν ποινικές κατηγορίες για απάτη και παραπλανητικές δηλώσεις σχετικά με την αξία της μετοχής της Globo πριν από την κατάρρευσή της τον Νοέμβριο του 2015.

    Το Ελληνικό Εφετείο απέρριψε τα αιτήματα έκδοσης του Ηνωμένου Βασιλείου για τους κ.κ. Παπαδημητρακόπουλο και Γρυπάρη. Αφού αρνήθηκαν την έκδοση, οι ελληνικές αρχές κίνησαν τη δική τους ποινική διαδικασία, η οποία ήταν ουσιαστικά παρόμοια με τα αδικήματα για τα οποία διώκονταν από την FCA.

    Ο κ. Παπαδημητρακόπουλος και ο κ. Γρυπάρης αθωώθηκαν στο πλαίσιο των διαδικασιών αυτών, αντίστοιχα, τον Μάιο και τον Νοέμβριο του 2021. Η FCA μόλις πρόσφατα μπόρεσε να επιβεβαιώσει τις λεπτομέρειες των αθωωτικών αποφάσεων στην Ελλάδα.

    Τον Ιανουάριο του 2024, μετά την τελευταία επανεξέταση της δίωξης, αφού έλαβε υπόψη όλους τους σχετικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των διαθέσιμων αποδεικτικών στοιχείων και των αθωωτικών αποφάσεων για τους κ.κ. Παπαδημητρακόπουλο και Γρυπάρη, η FCA αποφάσισε ότι δεν είναι πλέον προς το βρετανικό δημόσιο συμφέρον να συνεχιστεί η δίωξη. Με την ανάκληση των ενταλμάτων τερματίζεται οριστικά η ποινική δίωξη των δύο Ελλήνων.

    Διαβάστε επίσης

    Σκρέκας: Μοναδικός δρόμος προς την καινοτομία είναι η χρηματοδότηση της έρευνας

    Revoil: Αποχωρεί η προϊσταμένη της μονάδας εσωτερικού ελέγχου

    Η ΔΕΗ υλοποιεί την «πράσινη» μετάβασή της με δύο νέα έργα ΑΠΕ στη Δυτική Μακεδονία



    ΣΧΟΛΙΑ