• Business

    Airbnb: Προχωρά σε μεγάλη IPO την ερχόμενη εβδομάδα παρά την έξαρση της Covid-19

    • NewsRoom
    airbnb


    Η Airbnb, εταιρεία βραχυχρόνιας μίσθωσης σπιτιών, σχεδιάζει να προχωρήσει σε δημόσια προσφορά (IPO) στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, προετοιμάζοντας το ντεμπούτο της στις αγορές τον επόμενο μήνα, πάρα το νέο κύμα της πανδημίας COVID-19 που συνεχώς εντείνεται.

    Η IPO, όπως μεταδίδει το Reuters, θα δώσει στους επενδυτές την πρώτη λεπτομερή εικόνα στην επιχείρηση Airbnb. Θα ρίξει φως στην επανεφεύρεση της εταιρείας αφού το ξέσπασμα του ιού την ώθησε να αλλάξει το σχεδιασμό της, από ενοικιάσεις σε διαμερίσματα πόλεων σε ενοικιάσεις εξοχικών κατοικιών. Μάλιστα έχει παρατηρηθεί αύξηση της ζήτησης για καταχωρίσεις σπιτιών.

    Η Aibnb σκοπεύει να ορίσει ένα εύρος τιμών για την αρχική δημόσια προσφορά και να πραγματοποιήσει roadshow επενδυτών τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο, ανάλογα βεβαίως με τις συνθήκες στην αγορά.

    Η Airbnb αναμένεται να πραγματοποιήσει μία από τις μεγαλύτερες ΙPO του 2020 σε ένα έτος μάλιστα που ήδη μετρά πολλές επιτυχημένες εισαγωγές στο Χρηματιστήριο. Οι Warner Music, Palantir Technologies, Snowflake είναι κάποιες μόνο από τις εταιρείες που ολοκλήρωσαν φέτος τις IPO τους.

    Το Reuters ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι η Airbnb είχε ως στόχο να συγκεντρώσει περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια και εκτιμάται ότι θα μπορούσε να επιτύχει αποτίμηση άνω των 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην IPO.



    ΣΧΟΛΙΑ