• Business

    Αgrino: Όλοι μιλάνε με όλους στην αγορά

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • Ρομίνα Νικηφόρου

    Αναστάσιος Πιστιόλας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Agrino, Βίκυ Πιστιόλα, Αντιπρόεδρος ΔΣ Agrino, Άγις Πιστιόλας, Μέλος ΔΣ & Επικεφαλής Διεύθυνσης Μάρκετινγκ και Εξαγωγών Agrino


    Σε μία περίοδο έντονης κινητικότητας στην αγορά, πολλές είναι οι συζητήσεις περί πωλήσεων και εξαγορών, ιδιαίτερα στον χώρο των τροφίμων.

    Ένας κλάδος στον οποίο επενδυτικά fund και μεγάλοι «παίκτες» της αγοράς βλέπουν ελκυστικά χαρακτηριστικά ενώ την περίοδο της πανδημίας αποδείχθηκε ιδιαίτερα ανθεκτικός καθώς συγκαταλέγεται ανάμεσα στους λίγους  «κερδισμένους».

    Παράγοντες της αγοράς σημειώνουν ότι στην Agrino, μία εταιρεία με ιστορία 66 ετών, ενδιαφερόμενοι αγοραστές το τελευταίο διάστημα έχουν προσεγγίσει μετόχους της εταιρείας, με τέσσερις μάλιστα εξ αυτών να έχουν εκδηλώσει  ενδιαφέρον να πουλήσουν, την πλειοψηφία ωστόσο των μετόχων να εμφανίζεται αρνητική σε αυτό το ενδεχόμενο.

    «Η Agrino θα παραμείνει σε ελληνικά χέρια»

    Πηγή της εταιρείας με την οποία επικοινώνησε το mononews μεταφέροντας τα παραπάνω, σημείωσε πως είναι δεδομένο πως τη συγκεκριμένη περίοδο παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα συνολικά στην αγορά από την πλευρά funds, τα οποία προχωρούν συνεχώς σε διερευνητικές κινήσεις σε όλες σχεδόν τις εταιρείες προκειμένου να αγοράσουν, ό,τι μπορεί να πωλείται. «Όλοι μιλάνε με όλους στην αγορά αυτή την περίοδο» επισημαίνει.

    Τονίζει ωστόσο ότι όσον αφορά στην Agrino, δεν τίθεται ζήτημα πώλησης ακόμη κι αν ενδεχομένως κάποιοι μέτοχοι εμφανιστούν διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε συζητήσεις. Χωρίς βέβαια να είναι σε θέση να γνωρίζει ποιες μπορεί είναι οι επαφές που γίνονται στο σύνολο των μετόχων, καθώς στο μετοχικό σχήμα βρίσκονται συνολικά τρεις οικογένειες, τονίζει πως η εταιρεία σε κάθε περίπτωση θα παραμείνει σε ελληνικά χέρια.

    Επισημαίνεται πως σύμφωνα με την τελευταία πρόσκληση στην Γενική Συνέλευση της εταιρείας, οι μέτοχοι της εταιρείας ανήκουν στις οικογένειες Πιστιόλα, Αντωνίου και Χατζηδάκη. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Agrino- ΕΥ.ΓΕ ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ ΑΒΕΕ, είναι ο Αναστάσιος Πιστιόλας.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στην πανδημία, το 2020 η Agrino κατέγραψε αύξηση 14,5% του κύκλου εργασιών της με τζίρο 33,5 εκατ. ευρώ από 29,2 εκατ. ευρώ το 2019. Τόσο η λειτουργική κερδοφορία όσο και η καθαρή κερδοφορία της εμφάνισαν αξιοσημείωτη άνοδο, με τα απόλυτα νούμερα τους να είναι τα υψηλότερα των τελευταίων ετών. Συγκεκριμένα, το EBITDA ανήλθε στα 4,49 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων στα 2,78 εκατ. ευρώ.

    Το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας με ορίζοντα ολοκλήρωσης τα τέλη του 2023, είναι ύψους περίπου 12 εκατ. ευρώ και αποτελεί το υψηλότερο στην ιστορία της. Στο πλάνο ανάπτυξής της δίνεται έμφαση στις εξαγωγές, την ενίσχυση της παρουσίας της στο εξωτερικό, δηλαδή σε Βόρεια Ευρώπη, ΗΠΑ καθώς και στις όμορες με την Ελλάδα χώρες.

    Διαβάστε επίσης:

    Άγις Πιστιόλας: Τα πλάνα για το επενδυτικό πρόγραμμα 12 εκατ. της Agrino

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ