• Business

    Άγις Πιστιόλας: Τα πλάνα για το επενδυτικό πρόγραμμα 12 εκατ. της Agrino

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Άγις Πιστιόλας: Τα πλάνα για το επενδυτικό πρόγραμμα 12 εκατ. της Agrino

    Άγις Πιστιόλας, Agrino


    Tο πλάνο ανάπτυξης και τους στόχους του επενδυτικού προγράμματος ύψους 12 εκατ. ευρώ που αποτελεί και το μεγαλύτερο στα 65 χρόνια παρουσίας της εταιρείας, περιγράφει στο mononews ο Άγις Πιστιόλας, διευθυντής εξαγωγών και Marketing της Αgrino.

    «Φιλοδoξούμε σε βάθος τριετίας να διπλασιάσουμε το ποσοστό των εξαγωγών επί του τζίρου» σημειώνει ο κ. Πιστιόλας επισημαίνοντας πως αυτή τη στιγμή οι εξαγωγές αντιπροσωπεύουν το 15% του συνολικού τζίρου της εταιρείας και στόχος είναι το ποσοστό αυτό να φτάσει στο 30%.

    Στο πλάνο ανάπτυξης της Agrιno δίνεται έμφαση στις εξαγωγές, την ενίσχυση της παρουσίας που έχει η εταιρεία στο εξωτερικό, δηλαδή σε Βόρεια Ευρώπη, ΗΠΑ καθώς και στις όμορες με την Ελλάδα χώρες. Ο κ. Πιστιόλας τονίζει μάλιστα τη σημασία που έχει η ενίσχυση της θέσης της εταιρείας σε αγορές όπου η δυναμική τους είναι μεγαλύτερη, όπως για παράδειγμα της Γερμανίας.

    Η πιο στρατηγική κατηγορία, όπως τονίζει, είναι το επώνυμο προϊόν, με την εταιρεία να επεκτείνει τη συνεργασία της με λιανεμπόρους και διανομείς.

    Σύμφωνα με τον κ. Πιστιόλα, η Agrino επιδιώκει την αύξηση της παραγωγικής της δυνατότητας προκειμένου να ικανοποιήσει τις ανάγκες που θα διαμορφωθούν από την περαιτέρω ανάπτυξή της στο εξωτερικό και στο πλαίσιο αυτό θα προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις το επόμενο διάστημα στον μηχανολογικό της εξοπλισμό.

    Οι ρυζογκοφρέτες και τα νέα προϊόντα

    Παράλληλα με την διεύρυνση των εξαγωγών η Αgrino στοχεύει και στην ενδυνάμωσή της στην ελληνική αγορά όπου ήδη τα μερίδια της είναι κυρίαρχα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στην πανδημία, το 2020 η Agrino κατέγραψε αύξηση 14,5% του κύκλου εργασιών της με τζίρο 33,5 εκατ. ευρώ από 29,2 εκατ. ευρώ το 2019. Το EBITDA ανήλθε στα 4,49 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων στα 2,78 εκατ. ευρώ.

    Λίγο πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας, τo 2019, η εταιρεία προχώρησε στο λανσάρισμα ενός νέου προϊόντος, τις ρυζογκοφρέτες σε 5 διαφορετικές γεύσεις, οι οποίες βρήκαν μεγάλη ανταπόκριση από τους καταναλωτές ενώ συνέχισε μέσα στο 2020 την ανάπτυξη της κατηγορίας με την κυκλοφορία νέων κατηγοριών ρυζογκοφρέτας.

    Σύμφωνα με τον κ. Πιστιόλα το λανσάρισμα του νέου προϊόντος ήταν μια πρόκληση για την εταιρεία. Όπως αποδείχθηκε βεβαίως, ήταν μία επιτυχημένη κίνηση καθώς στην κατηγορία αυτή, το μερίδιο αγοράς ξεπέρασε το 40% μέσα στο 2020. Τέλος, στα πλάνα της Agrino, όπως επισημαίνει ο διευθυντής εξαγωγών και Marketing, είναι το επόμενο διάστημα η εταιρεία να αναπτύξει νέες κατηγορίες σε όλα της τα προϊόντα.

    Υπενθυμίζεται ότι η Agrino ιδρύθηκε το 1955 στο Αγρίνιο από τα αδέλφια Ευστράτιο, Ευθύμιο και Γεώργιο Πιστιόλα. Σήμερα διαθέτει 2 παραγωγικές μονάδες στο Αγρίνιο και τη Σίνδο και μία μικρότερη στην Καστοριά για συλλογή κι επεξεργασία των Γίγαντων-Ελεφάντων Καστοριάς ΠΓΕ. Επίσης 3 κέντρα Αποθήκευσης και Διανομής, σε Αγρίνιο, Αθήνα και Σίνδο.

    Διαβάστε επίσης

    Agrino: Αυξημένες πωλήσεις και κερδοφορία το 2020

    Agrino: Έμφαση στις εξαγωγές και ανάδειξη των ελληνικών οσπρίων



    ΣΧΟΛΙΑ