• Business

    Αυξήθηκε η ζήτηση για υψηλότερες ταχύτητες σύνδεσης στο internet και η ζήτηση για το κουπόνι της επιδότησης

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Έπειτα από δύο ολόκληρα χρόνια που έχει ενεργοποιηθεί το κουπόνι ενίσχυσης της ζήτησης για υψηλές ταχύτητες, Superfast Broadband (SFBB) τέλος του περασμένου Μαρτίου, είχαν επωφεληθεί από αυτό περίπου 5.600 καταναλωτές – συνδέσεις «καίγοντας» από το συνολικό ποσό των 50 εκατ. ευρώ που διατίθεται μόλις 2 εκατ. ευρώ.

    Τον μήνα Απρίλιο, δηλαδή μόνον σε ένα μήνα, εν μέσω κορονοϊού και των δυσκολιών που συνεπάγεται, επωφελήθηκαν από την επιδότηση των 360 ευρώ για 24 μήνες (13 ευρώ τον μήνα και 48 ευρώ για το κόστος σύνδεσης) σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 1.100. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και κάποιες μικρές επιχειρήσεις καθώς το SFBBεπεκτάθηκε πέρα από τους απλούς καταναλωτές.

    Στην εξέλιξη αυτή συμβάλει η αύξηση των διαθέσιμων γραμμών FTTH (οπτική ίνα στο σπίτι) από τις επενδύσεις που έχουν σε εξέλιξη οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, αν και τα απόλυτα νούμερα είναι ακόμα χαμηλά (διαθέσιμες είναι περί τις 250 χιλ. συνδέσεις FTTH) ενώ θεωρείται λογικό αφού πολλοί εργαζόμενοι και επαγγελματίες εργάζονται από το σπίτι και έχουν ανάγκη από  υψηλότερες ταχύτητες.

    Πρόσφατα άλλωστε η διοίκηση του ΟΤΕ μίλησε για αύξηση των ζητούμενων αναβαθμίσεων σε ταχύτητες σύνδεσης στο internet 20% με 30% το τελευταίο διάστημα εν μέσω πανδημίας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η ίδια τάση παρατηρείται και στις Vodafone και Wind.

    Για να λάβει κάποιος την επιδότηση χρειάζεται η σύνδεσή του να δίνει ταχύτητα καθόδου τουλάχιστον 100 Mbps, άμεσα αναβαθμίσιμη σε 1Gbps. Η υπηρεσία θεωρείται ότι είναι άμεσα αναβαθμίσιμη όταν η πραγματική ταχύτητα καθόδου της μπορεί να αναβαθμιστεί σε 1Gbps σε διάστημα έως 3 εργάσιμες ημέρες. Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνει ο ενδιαφερόμενος είναι να ενημερωθεί μέσω της ιστοσελίδας της δράσης (http://www.sfbb.gr) αν στη διεύθυνσή του προσφέρονται (ή προγραμματίζεται να προσφέρονται) SFBB Υπηρεσίες.



    ΣΧΟΛΙΑ