• Business

    Αύξηση κατά 5% τα έσοδα του ομίλου AXA στο εννεάμηνο

    • NewsRoom


    Στα 79,7 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα συνολικά έσοδα του ομίλου AXA στο εννεάμηνο του 2019 αυξημένα κατά 5% από το αντίστοιχο περσινό κατά το οποίο είχαν διαμορφωθεί σε 75,8 εκατ. ευρώ.

    «Η AXA παρουσίασε ακόμη μια ισχυρή λειτουργική επίδοση κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2019,  δήλωσε ο Gérald Harlin, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου ΑΧΑ. Τα έσοδα της ΑΧΑ, αυξήθηκαν συνολικά κατά 5% κυρίως με τη συνεχή και ισχυρή δυναμική ανάπτυξης στους κλάδους Εμπορικών Κινδύνων και Υγείας, με όλες τις γεωγραφικές περιοχές δραστηριοποίησης του Ομίλου να συνεισφέρουν σε αυτή τη δυναμική ανάπτυξη.»

    «Η AXA XL πέτυχε σημαντική αύξηση εσόδων, κυρίως στις ασφαλίσεις Εμπορικών Κινδύνων και στις εξειδικευμένες ασφαλίσεις. Το ευνοϊκό περιβάλλον τιμολόγησης συνεχίζει να βελτιώνεται, με τις ανανεώσεις του τρίτου τριμήνου να σημειώνουν σημαντική αύξηση ασφαλίστρων. Λαμβάνοντας υπόψιν μια σειρά από  σοβαρές φυσικές καταστροφές συμπεριλαμβανομένων των τυφώνων: Dorian, Faxai και Hagibis, η ΑΧΑ XL αντιμετώπισε ένα άνω του μέσου όρου επίπεδο ζημιών, κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου και στις αρχές του τέταρτου, κυρίως από την Αντασφαλιστική  δραστηριότητα.»

    «Ο δείκτης φερεγγυότητας II του Ομίλου AXA ήταν 187%, εντός του εύρους του στόχου, αποδεικνύοντας τη δυναμική και την ανθεκτικότητα του Ισολογισμού του Ομίλου, ακόμα και στο πλαίσιο των πολύ χαμηλών επιτοκίων στα τέλη Σεπτεμβρίου.»

    «Η πώληση της AXA Bank Belgium, η οποία ανακοινώθηκε πρόσφατα,  σηματοδοτεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση απλοποίησης του προφίλ της AXA και της εστίασης στους προτιμώμενους τομείς δραστηριοποίησης, σύμφωνα με τη στρατηγική: Φιλοδοξία 2020.»

    “Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μας στην AXA για τη δέσμευσή τους και την υποστήριξή τους για την επίτευξη αυτών των αποτελεσμάτων, καθώς και τους πελάτες μας για τη συνεχή εμπιστοσύνη τους.»

    Ο Όμιλος ΑΧΑ είναι παγκόσμιος ηγέτης στην χρηματοοικονομική προστασία με 171.000 εργαζόμενους, εξυπηρετώντας περισσότερους από 105 εκατ. πελάτες σε 61 χώρες. Για το έτος 2018, τα έσοδα ανήλθαν σε 102,9 δις ευρώ και τα λειτουργικά κέρδη (κέρδη προ εκτάκτων κερδών επενδύσεων) σε 6,182 δις ευρώ.

    Ο Όμιλος ΑΧΑ είναι η πρώτη παγκόσμια ασφαλιστική επωνυμία για 10η  συνεχή χρόνια (Interbrand Σεπτέμβριος 2017). Η κοινή μετοχή της ΑΧΑ είναι εισηγμένη και διαπραγματεύεται με το σύμβολο της ΑΧΑ στο Χρηματιστήριο του Παρισιού.

    Ο Όμιλος ΑΧΑ συμπεριλαμβάνεται στους κύριους διεθνείς δείκτες βιώσιμης ανάπτυξης, όπως ο Dow Jones Sustainability Index (DJSI) και ο FTSE4GOOD.

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ