• Business

    Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για το LNG το 2020

    • NewsRoom


    Σημαντική αύξηση (+60%) σημείωσαν οι εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου των ΗΠΑ το 2019, με το 2020 να εγκυμονεί κινδύνους σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει το Reuters.

    «Είναι πιθανό οι τιμές των LNG να παραμείνουν κάπως υποτονικές το 2020» είπε χαρακτηριστικά ο James Mick, διευθύνων σύμβουλος και διευθυντής ενεργειακών χαρτοφυλακίων στην Tortoise. Σημειώνεται ότι οι τιμές στην Ευρώπη και την Ασία έχουν μειωθεί κατά περίπου 40% μέχρι στιγμής το 2019, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών.

    Ειδικότερα, οι ΗΠΑ είναι σε καλό δρόμο για να καταστούν ο μεγαλύτερος παγκόσμιος εξαγωγέας ΥΦΑ (LNG) έως το 2024. Το LNG θεωρείται ως εναλλακτική λύση για τις ασιατικές χώρες που βασίζονται σε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα και οι εξαγωγές του αυξήθηκαν τα τελευταία χρόνια από το Κατάρ, την Αυστραλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Σύμφωνα με αναλυτές της Morgan Stanley και της Energy Aspects, ορισμένοι τερματικοί σταθμοί εξαγωγών υγραερίου των Η.Π.Α. θα μπορούσαν προσωρινά να κλείσουν το 2020 λόγω έλλειψης ζήτησης.

    Οι χαμηλότερες τιμές και η εξασθενημένη ζήτηση θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την πληθώρα των έργων LNG που βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.



    ΣΧΟΛΙΑ