ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πόλεμος στο Ιράν: 8 απόπειρες αυτοκτονίας στο «USS Abraham Lincoln» κατά την αποστολή των 286 ημερών
Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) ανακοίνωσε ότι αμερικανικές δυνάμεις παρακολουθούσαν το δεξαμενόπλοιο «Hasna», το οποίο έπλεε σε διεθνή ύδατα με κατεύθυνση ιρανικό λιμάνι στον Κόλπο του Ομάν.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο πλοίο με ιρανική σημαία απευθύνθηκαν επανειλημμένες προειδοποιήσεις από τις αμερικανικές δυνάμεις, με την επισήμανση ότι παραβιάζει τον αμερικανικό αποκλεισμό.
Η CENTCOM αναφέρει πως, καθώς το πλήρωμα του «Hasna» αγνόησε τις προειδοποιήσεις, αμερικανικές δυνάμεις προχώρησαν στην αχρήστευση του πηδαλίου του δεξαμενόπλοιου. Η ενέργεια πραγματοποιήθηκε με πυρά από το πυροβόλο 20 χιλιοστών μαχητικού αεροσκάφους F/A-18 Super Hornet του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο απονηώθηκε από το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το πλοίο δεν συνεχίζει πλέον την πορεία του προς το Ιράν.
Διαβάστε επίσης
Κώστας Καραμανλής: Καμπανάκι για τον πρωτογενή τομέα και την ερήμωση της περιφέρεια
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ολική κατάρρευση από το τεχνολογικό sell-off στη Wall Street: Στο -5,5% ο Nasdaq, στο -4,35% o S&P 500, βουτιά 1.800 μονάδες ο Dow Jones
- Πετρέλαιο: Στα 98 δολάρια το βαρέλι επέστρεψε το Brent
- H Ρεμπέκα Γκρίνσπαν από τη Κόστα Ρίκα φαβορί για τη θέση του Γκουτέρες στον ΟΗΕ
- Συνάντηση Πούτιν με τον γραμματέα του Ανώτατου Συμβουλίου Ασφαλείας του Ιράν
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.