• Business

    Αυτός είναι ο πλουσιότερος Έλληνας σύμφωνα με το Forbes

    • NewsRoom


    H λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους παγκοσμίως συμπεριλαμβάνει τρανταχτά ονόματα από τον κόσμο του επιχειρείν, εφοπλιστές, αστέρες της showbiz, κ.ο.κ.

    Σε αυτή συγκαταλέγονται και ελληνικά ονόματα επιτυχημένων στον κλάδο τους ανθρώπων και εφέτος το πρώτο ελληνικό όνομα που φιγουράρει στον κατάλογο είναι αυτό του Σπύρου Λάτση.

    Ο Σπύρος Λάτσης που ανέλαβε τη διαχείριση της οικογενειακής επιχειρηματικής δραστηριότητας το 2003 οπότε και έφυγε από τα ζωή ο πατέρας του, κατάφερε να αυξήσει την περιουσία του από τα 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια στα 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια, ήτοι κατά 400 εκατομμύρια δολάρια.

    Χάρη στην επιτυχημένη καριέρα του, κατατάσσεται στην 838η θέση της ετήσιας κατάταξης έχοντας αφήσει στη δεύτερη θέση τον Φίλιππο Νιάρχο, ο οποίος προπορευόταν, με περιουσία που άγγιζε τα 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

    σπυρος λατσης
    Σπύρος Λάτσης

    Έτσι, σήμερα ο Σπύρος Λάτσης, πρωτότοκος και μοναχογιός του εφοπλιστή Γιάννη Λάτση, κατά κόσμον και «καπετάν Γιάννη», και της Εριέττας Τσουκαλά είναι ο πλουσιότερος Έλληνας στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes.



    ΣΧΟΛΙΑ